Annonser

Pannkakor med bovete & mandelmjöl (mjöl-, mjölk & sockerfria)

Recept världens godaste pannkakor

Recipe in ENGLISH

Pannkakor, svenska med sylt och grädde var en favorit för mig som barn. Jag hade nästan gett upp hoppet om att få äta det igen efter att jag uteslutit vete och mjölkprotein ur min diet. Men så på senaste tiden har jag börjat söka på recept på tunna pannkakor som håller ihop utan gluten och börjat experimentera.

Pannkakor med bovete och mandelmjöl (glutenfria, mjölkfria och sockerfria)

Det finns egentligen flera sätt som fungerar bra; bl.a med havremjöl eller rismjöl i olika kombinationer men det här receptet med bovetemjöl och mandelmjöl tyckte jag blev det godaste och bästa. Det blir även bra med bara bovetemjöl men mandelmjölet gör att de blir ännu lite godare! Pannkakorna är gluten, vete, mjölk- och sockerfria och lika goda som vanliga pannkakor, om inte ännu godare.

Jag har låtit mig recenseras av en barnfamilj och alla var lika nöjda. Kanske barnen mest till och med; något som egentligen gjorde mig ganska förvånad men också riktigt glad. Det känns bra att kunna erbjuda barn något som är lika gott som det är nyttigt. Man blir ju så glad av pannkakor!

Man blir glad av pannkakor!

Recept

 • 6 ägg
 • 3 dl kokosvatten eller valfri mjölk: mandel, soja eller havre
 • 1,5 dl bovetemjöl
 • 1,75 dl mandelmjöl
 • Du kan byta ut mandlemjölet om du vill mot mera bovetemjöl men anpassa då den totala mängden bovetemjöl till inte mer än 3 dl.
 • 1 tsk salt
 • 2 tsk stevia eller 1 msk honung
 1. I en stor skål, vispa samman mjöl, salt, stevia och ägg. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
 2. Hetta upp en stekpanna och stek i ghee eller kokosolja på låg – medel värme. Häll i smet i mitten av stekpannan. Luta pannan med en cirkelrörelse så att smeten sprider sig jämt över hela stekpannans yta.
 3. Stek i ca 2 minuter, tills botten är ljusbrun och ytan har stelnat helt. Vänd.
 4. Servera som du brukar. Jag brukar servera med rårörda bär istället för sylt (som du kan söta med stevia eller agave om du vill) och vispad kokosgrädde. Den här gången smaksatte jag kokosgrädden med stevia, vaniljpulver och rivet apelsinskal vilket passade tillsammans med hallonen.

Hur man vänder en pannaka!

Annonser

 1. Nej, det innehåller inget gluten. Bovete är inte ens ett sädesslag! Det är faktisk släkt med rabarber tydligen 🙂 Det är helt fantastiskt ur näringssynpunkt, bl.a eftersom att det innehåller 8 essentiella aminosyror och hög halt mineraler och vitaminer som t.ex. fosfor, magnesium, zink, järn och B6.

 2. Pingback: Grön ärtsoppa med vitlök, örter och kallpressad rapsolja |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: