Annonser

Chokladgodis med fikon, jordnötssmör och kokos (paleo)

Fikonchoklad

Recipe in ENG…

De här är så lätta att göra! Du smälter bara choklad och blandar i det du vill och låter det sedan stelna i en form. Beroende på om du vill ha dem söta eller LCHF väljer du att ha i torkad frukt eller inte. Jordnötssmöret går bra att utesluta. Bara choklad och kokosflingor blir jätte gott och krispigt. En annan variant är kombinationen mycket hackade valnötter, lite hackade dadlar och apelsinzest. Russin går bra att ha i och annat som blir gott är bl.a flagad mandel eller rostade, hackade hasselnötter.

Jag har valt kombinationen jordnötssmör, fikon och kokos därför att jag gillar krämigheten som jornötssmöret ger, krispet från kokosen och sötman från fikonen. Underbar julchoklad! Välj ett annat nötsmör för stikt paleo.

Proportionerna är inte jätteviktiga så i receptet har jag uppskattat måtten. Du blandar som du vill helt enkelt.

Fikonchoklad med jordnötssmör & kokos

RECEPT (15-20 bitar):

100 g chokladFikonchoklad med jordnötssmör och kokos
3-4 hackade fikon
2 msk jordnötssmör
2/3 dl kokosflingor

Smält chokladen i vattenbad. Hacka fikon och blanda i alla ingredienser i den smälta chokladen. Häll chokladsmeten i en form, täckt på insidan med plastfolie och låt stelna i kylen. Skär sedan bitar med kniv. Jag skar lite olika, oljämna bitar för att jag tyckte det var snyggt!

NJUT!

Annonser

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: