Äggfria Bananpankakor

Äggfri & glutenfri bananpankaka

Gillar man stekt banan, kommer man att älska smakerna i den här pannkakan! God nog att serveras som dessert eller festlig brunchrätt. Jag tagit fram receptet som något barnvänligt som är både äggfritt, mjölkfritt och glutenfritt men pannkakorna passar ju naturligtvis vuxna också:)

Pannkakorna är stärkelserika och söta, även om det bara är av fruksocker från bananen, så de passar inte för LCHF-diet. Som dessert eller till brunch skulle jag servera dem med stekt ananas, passionsfrukt, kokosgrädde eller chokladsås (smält choklad uppblandad med kokosmjölk).

Recept (2 pannkakor)

1 övermogen banan
2 msk majsmjöl
1/2 tsk bakpulver

Mosa bananen ordentligt. Om något barn skulle vara känsligt för klumpar i konsistensen kan man köra bananen i mixer, det gör pannkakorna lite fluffigare också.
Rör i majsmjöl och bakpulver.
Smeten blir ganska tjock så när du steker den kan du behöva smeta ut den lätt i pannan. Pannkakorna ska vara ca 2-3 mm tjocka i pannan. Stek i rikligt med kokosolja (det blir väldigt gott med smör om man tål det) på ganska låg värme i ca 3 min på varje sida.

IMG_6850

Kommentera

Strax kan du boka tjänster och onlineprogram direkt här via hemsidan - håll utkik efter uppdateringar! Fram tills dess - klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: