Världens nyttigaste jordgubbsglass? (Raw, mjölk & sockerfri)

jordgubbslgalss (mjölkfri, raw, sockerfri)Recipe in ENGLISH…

Är den här glassen kanske världens nyttigaste och godaste?! Jag gjorde den till mellis av chiagröt som jag hade färdig sedan innan; gjord med kokosmjölk och vaniljpulver. Läs mer i inlägget om chiagröt med recept om hur du förväller chiafrön till gröt. Chiafrön är extremt näringsrika, bland det mest näringstäta du kan hitta. Har du inte chiafrön eller inte har förberett chagröt i förväg kan du använda kokosgrädde istället, dvs det vita, gräddiga i kokosmjölksförpackningen som separerat sig från kokosvattnet.

Jag brukar annars äta chiagröten tillsammans med skuren frukt eller tinade eller färska bär men jag provade nu att mixa gröten tillsammans med frusna jordgubbar. Resultatet blev en fantastisk mjukglass som man verkligen kan äta av i stora lass med det allra godaste samvetet! 🙂

Jag älskar att göra ”instantglass” i matberedaren av frusen frukt. Det är så enkelt, gott och samtidigt nyttigt. Jag har provat en massa olika kombinationer, tidigare har jag skrivit ett inlägg med recept på bananglass och recept på fler varianter kommer så småningom.

Recept (2 port)

  • ca 2 dl chiagröt eller ca 1,5 dl kokosgrädde
  • ca 2,5 dl frysta jordgubbar
  • 1-4 tsk agavesirap beroende på hur söt du vill ha den (kan också uteslutas)
  • en nypa vaniljpulver

Mixa alla ingredienser i en matberedare. Servera genast!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: