Dessert Paleo SCD-vänliga recept Sockerfritt Vegan/Växtbaserat

Lyxig Chokladpudding med Avokado (Raw)

chokladpudding, raw, mjölkfri, sockerfri, dessertNär jag bjöd en av mina vänner på den här desserten nyligen var hon först tyst med den första skeden i munnen och sedan kom det långsamt… ”wow, det hade jag aldrig trott…” Jag utmanar alla att prova det här receptet! Det spelar ingen roll om man inte är mjölkallergiker eller rawfood-fantast, du kommer att bli positivt överraskad och garanterat göra den fler än en gång.

Chokladpudding på Avocado ger en lyxig känsla och smakar inte alls som ersättning av ”the real thing”. Det här ÄR The Real Deal. Prova och imponera!

OBS! Avocado är en enormt nyttig frukt som innehåller många näringsämnen och enkelomättade fetter och är dessutom basbildande. För att göra en basbildande dessert av receptet söta med stevia, byt ut kakao mot carobpulver och servera med andra basbildande frukter så som papaya eller mango.

Chokladpudding, raw, mjölkfri, sockerfri, äggfri

 Recept (2 port)

 •  Ca 200g helt mogen avocado (1-2 st, beroende på storlek)avocado
 •  ca 1,2 eller 3 msk honung eller agavesirap (beroende på hur söt du vill ha den, smaka av!)
 • ca 2-3 msk kakao, möjligtvis mer (gärna raw)
 • Servera med exempelvis mango, passionsfrukt eller hallon, färska eller tinade.
 1. Ha i alla ingredienser i en mixer. Börja med de mindre angivna mängderna av sötning och kakao och kör matberedaren tills att blandningen är slät. Du behöver kanske smaka av flera ggr med mer sötning och kakao medan du gör chokladpuddingen eftersom att avokado varierar i storlek och konsistens. Smaka av och låt mixern gå lite till. Det blir godast med ganska stark kakaosmak tycker jag.
 2. Servera med hallon eller tropisk frukt som banan, mango, passionsfrukt, ananas eller persika.

(7) Comments

 1. Karin says:

  Gudomlig!

 2. Karin says:

  Vet inte riktigt vad jag gjorde för fel. Det var gott men blev väldigt kompakt, hade velat ha den mer fluffig. Minns den så. Man ska inte tillföra nån vätska va?

  1. Kan det vara att avocadon var väldigt liten eller inte helt mogen? Avocadon bör vara helt mogen och mjuk i köttet. Det är lite svårt att ge exakta anvisningar när det gäller färsk frukt… eftersom att de varierar i konsistens och storlek. Beroende på om man använder en eller två avocados blir det stor skillnad på mängden kakao som behövs också… börja med en mindre mängd kakao nästa gång…

   OCH… jag skulle kanske ha i en bit banan eller en sked kokosgrädde i mixen om jag märkte att puddingen blev för kompakt.. prova det!

 3. Jag har gjort något liknande, men med mascarpone i också. Det är så gott!

 4. Reblogged this on Nilla's Kitchen.

 5. Det var såå gott, en ny favorit här hemma.

 6. […] Receptet hittar du här. […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: