Lemon Curd med honung (mjölkfri)

Lemon Curd, mjölkfri

Lemoncurd som är så gott! Fantastiskt att bre mellan lagren på tårta eller att servera med glass eller som ingrediens i en mängd andra desserter.

Recept

 • 2 citroner
 • 2 äggulor
 • 1 ägg
 • 1,5 dl honung eller agave
 • 100 g kokosolja eller smör
 1. Tvätta citronerna. Riv skalet av skalet från citronerna först och pressa sedan ut juicen.
 2. Vispa äggulor, det hela ägget och sötning några minuter i en skål. Ställ skålen i vattenbad och tillsätt citronskal och citronjuice. Rör hela tiden tills krämen tjocknat, det kan ta mellan 15-25 minuter. (först kan det kännas som att det inte händer något och sedan plötsligt tjocknar det)
 3. Klicka i kokosoljan eller smöret skedvis under omrörning tills det smält. Låt svalna. Förvara i kylskåp.

 1. Pingback: Midsommartårta med Lemon Curd & Jordgubbar (glutenfri, mjölkfri) | Nilla's Kitchen

 2. Ellinor

  Tänkte göra denna till tårta även i år. Men ifjol då jag gjorde den dagen innan så var den totalt obredbar och jätte jobbig att få utbrett på tårtan. Ska det vara så ? Gjorde antagligen på kokosolja och det blir ju förstås skarp i kylen . Några tips? Hade fram den i rumsvärme ett tag men borde ha haft den flera timmar kanske?

 3. Marina

  Hej! Jättegott blev det, grädden ser ut som riktig grädde, bara det att såsen inte tjocknade hur mycket jag än vispade. Kan jag ha haft i för lite honung kanske? Jag tog inte fulla dosen.

 4. Emma

  Har samma problem som Marina. Helt omöjligt att få den tjock. Det är bara en rinnig soppa som skiktar i kylen. Vad kan jag göra??

  • Marina

   Hej Emma!
   Eftersom iden med att vispa i vattenbad ju måste vara att värmen gör att vattnet avdunstar och krämen tjocknar ökade jag värmen, dvs jag la vattenbadet på spisen (i stor kastrull) och höjde värmen medan jag fortsatte vispa. Då funkade det!

  • Hej! Ja, precis som Marina säger så måste kan det ta ett tag om man vispar över vattenbad och värmen inte är tillräckligt hög. Försök att höja värmen och fortsätt att vispa ett tag till.

Kommentera

Strax kan du boka tjänster och onlineprogram direkt här via hemsidan - håll utkik efter uppdateringar! Fram tills dess - klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: