Tunnbröd med bovetemjöl (glutenfritt, vegan, utan jäst)

Tunnbröd med bovetemjöl (gluten, mjölk, ägg & sockerfria)

Recipe in ENG…

Fantastiskt goda (beroendeframkallande) och lyckade tunnbröd som man kan servera på en massa olika sätt. T.ex. som smörgåsbröd eller som en fullkorns-variant på mjuk tortilla eller till maten som indiska parata-bröd.

På bilden ovan har jag brett ett bröd med getost av cream cheese-typ och strimlat över spenat, soltorkade tomater och oliver. Ät ihoprullad som smörgås eller skär snittar till tilltugg eller förrätt.

Degen är gjord på bovetemjöl och linfrömjöl. Linfrömjöl går numera att köpa i välsorterad butiker och står ofta att hitta bland LCHF-produkter. Annars går det bra att mala linfrön själv i en kaffekvarn.

Tunnbröd med bovetemjöl (gluten, mjölk, ägg & sockerfria)3

Recept

 • 5 deciliter bovetemjöl
 • 5 msk linfrömjöl
 • 1/2-1 tsk salt
 • 3 dl vatten
 • Olivolja eller kokosolja till stekning
 1. Blanda bovetemjöl, linfrömjöl och salt.
 2. Tillsätt allt vatten på en gång och knåda snabbt ihop till en mjuk och något klibbig deg.
 3. Låt degen stå i ca 30 min.
 4. Dela upp degen i små bollar, ungefär 25-50 g beroende på hur stora bröd du vill ha. Det är lättare att få lite mindre bröd att hålla ihop under kavlingen.
 5. Kavla ut rundlar av degbollarna (ca 1-2 mm tjocka). Använd rikligt med bovetemjöl medan du kavlar så att tunnbröden inte klibbar.
 6. Värm en stekpanna till medel-temperatur.
 7. Stek bröden i lite olivolja eller neutral kokosolja, ca 2 min på vare sida.
 8. Innan du vänder på brödet, antingen ringla lite olja över den otillagade ytan eller lyft brödet och häll lite olja i pannan så att du får olja på bägge sidor.
 9. Torka ur pannan med hushållspapper mellan varje bröd. Annars får du bränd mjölsmak på på bröden.
 10. Servera samma dag eller frys snabbt in bröden just efter att de har svalnat.

Tunnbröd med bovetemjöl (gluten, mjölk, ägg & sockerfria)2

 1. Theresia Hägglund

  Ser gott ut! Går det att byta ut linfrömjöl mot fiberhusk tror du? Psylliumfrön och linfrön har ju egenskaper som påminner om varandra (och det är lättare att få tag på fiberhusk där jag bor…).

 2. *hehe* spännande grejer jag hittar här – superbra blogg =) TACKAR…har nu en fråga…om just linfrömjölet går att byta ut mot annat alternativ…Och sen undrade jag om du kanske kan tänka dig baka mot betalning =) och sälja – skicka bröd…??? Jag har lite svårt att baka, faktiskt då mina händer inte fungerar som dom skall och det finns inga bröd att köpa som vi tål ute i affärerna!!!

 3. jennie

  Dessa blev väldigt goda till indisk Daal. Jag fick dock tillsätta en tsk fiberhusk för att få dem att hålla ihop. Kanske fick jag inte linfröna tillräckligt finmalda. Lyckat ändå! Jennie

 4. jennie

  Hej! Vill bara säga att dessa är så GODA. Jag har inte hittat linfrömjöl men jag använder krossade linfrön. Åt halv sats tar jag 4 msk krossade linfrön och 3 krm pofiber, funkar bra! Som sagt beroendeframkallande. Jennie

 5. Annelie

  Kan man inte grädda dessa bröden i våffeljärn tro? Provade med tacobröd och det gick bra, blev frasiga och goda😊

Kommentera

Strax kan du boka tjänster och onlineprogram direkt här via hemsidan - håll utkik efter uppdateringar! Fram tills dess - klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: