LCHF – pannkakor med smak av vanilj (glutenfritt, mjölkfritt, sockerfritt)

LCHF-pannkakor (glutenfria, mjölkfria, sockerfria)

Jag älskar pannkakor till frukost med bär och kokosgrädde. Gjorda med psylliumfröskal istället för t.ex. bovetemjöl blir det en rätt med väldigt få kolhydrater och därmed LCHF-anpassat. Även om man inte äter lågkolhydrats-diet för att gå ned i vikt så har Low-carb-tänket många fördelar som man kan ta inspiration av.

Bland annat är en Lågkolhydratsfrukost en bra start på dagen för alla som behöver hålla sig mätta länge ända fram till lunch utan att dippa i humör eller energi. Frukost kan annars vara svårt att få till utan att den blir för söt och därmed blodsockerhöjande.

Pannkakorna blir supergoda. De är av en liten annan konsistens än vad man är van vid. Gör dem lite mindre än vanligt i början innan du har vant dig vid hur de tillagas.

Recept (1 stor port)

 • 2 ägg
 • 1 dl kokosmjölk
 • 1,5 msk psylliumfröskal eller knapp 1 msk fiberhusk
 • 1 krm vaniljpulver
 • 1 nypa salt
 • Ev extra vatten för att anpassa konsistensen

Servera med tinade eller färska hallon och vispad kokosgrädde.

Gör så här:

 1. Vispa ihop alla ingredienser väl och låt stå i ca 5-10 minuter så att smeten får svälla och tjockna något. Spä med lite vatten om det bejövs om smeten är för tjock. Den ska vara tjock och lite geleaktig. Men den ska också kunna flyta ut i stekpannan med hjälp av att smetar ut den lite med en stekspade.
 2. Stek i kokosolja i stekpanna på medeltemperatur. Häll ut lite mindre mängd smet än när du steker vanliga pannkakor (dvs smeten behöver inte täcka hela botten av pannan). Dessa pannkakor kan vara lite hala att vända om de är för stora.
 3. Stek tills de är gyllenbruna på bägge sidor.
 4. Servera med hallon och kokosgrädde.

 1. Ylva

  Smeten blev lite väl tjock. Jag provade att dryga ut med mer kokosmjölk samt vatten och de flöt ut lite lättare och var inte alls svåra att vända. Suveräna!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: