Tekaka – fiberrikt & proteinrikt frukosbröd (glutenfritt, mjölkfritt, paleo)

tekaka (glutenfri, mejerifri, lchf, paleo)

Jag vet inte riktigt varför jag inte lagt upp det här receptet tidigare… Kanske har det att göra med att det är så enkelt att göra… som att det inte behövs läggas upp ett recept… Men det behövs! Helt enkelt för att uppmärksamma på att det är en frukostvariant som är väl värt att prova. Jättegott till frukost!

tekaka (glutenfri, mejerifri, lchf, paleo)

Tekakan gör du på tre ingredienser: ägg, kokosmjöl, och bakpulver – vispar ihop och steker. Det går till och med bra att utesluta bakpulvret. Det är lika lätt och går lika snabbt som att göra snabb havregrysngröt. Efter att tekakan är klar behöver den svalna kort och sedan är det bara att skära upp och bre och lägga på det du önskar.

Recept (1 mycket mättande portion):

 • 2 ägg
 • 1,5 msk kokosmjöl
 • 1 krm bakpulver
 • ev en liten nypa salt

Vispa ihop och stek som en stor amerikansk pannkaka på medelvärme. Vänd när tekakan börjat bubbla i mitten.

Pålägg:

 • getost
 • bredbar getost
 • färskost
 • skinka
 • kalkon
 • avocado
 • …osv…

tekaka (glutenfri, mejerifri, lchf, paleo)

Annonser