kostråd

Tips på mjölkfri choklad

bild 1 (38)bild 3 (19)Zotter’s

…mörka chokladsorter är veganska och därmed mjölkfria. De har ett par varianter med 100 % kakaomassa, d.v.s. de innehåller inget annat! Använd i bakning och godis och tillsätt den sötning du själv väljer. Märket har även varianter med mild sötning och smaksättning, då är kakaomassan t.ex. 82% eller 96%. Zotter’s choklad distribueras i Sverige av Lindroos hälsa.

 

 

plamil mjölkfri chokladPlamil

…ekologisk, mjölkfri choklad distribueras i Sverige av Kung Markatta och är det märke som jag oftast hittar i vanliga matvarubutiker (ICA). Plamil har även ett par varianter sockerfri och mjölkfri choklad som finns att köpa i en del hälsokostaffärer.

 

Malmö chokladfabrikperu

Choklad från malmö chokladfabrik är helt utan spår av nötter, ägg, gluten, soja, mandlar och andra allergener. Många sorter är ekologiska och fairtrade.

 

 

ombar-organic-probiotic-coconut-raw-chocolate-bar-dairy-free-vegan-500x500Ombar 

…är en rawfood-choklad (vegansk, därmed mjölkfri) som distrubueras av Biofood. Det finns numera flera sorters rawfood choklad i hälsokostbutikerna. Även helt osötade eller sötade med xylitol eller stevia

 

 

 

chocolate-and-love-panamaChocolate and Love

…är god att äta som den är. Man kan hitta den i specialbutiker och hälsokostaffärer och distrubueras i sverige genom Biofood. Kan innehålla spår av mjölk men det ingår inte som ingrediens.

 

 

lindt 85%Lindt 85%

…har lågt kolhydratinnehåll och jag använder den ofta i bakning och desserter. Kan innehålla spår av mjölk men det ingår inte som ingrediens. Går att köpa i vanliga mataffärer.

 

 

 

green and black'sGreen and Black’s

…är en supergod ekologisk choklad som går att få tag i lite var stans i vanliga matvaruaffärer. Kan innehålla spår av mjölk men det ingår inte som ingrediens.

 

 

Läs mer: Tidningen Måbra testar mörk choklad… 

 

 

 

 

(1) Comment

  1. Charlotta says:

    Kan tipsa om Renée Voltaires Hampachoklad utan både mjölk och lecitin och grymt god. Med råsocker.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: