Chokladbollar med kokos (sockerfritt, paleo, lchf)

chokladbollar, sockerfritt, paleo, lchfChokladbollar med kokosflingor istället för havregryn och som man kan söta med antingen björksocker (xzylitol), sukrin, agave eller t.ex. kokospalmsocker. Supergoda! OBS! Jag rekommenderar inte att använda sig av sötningsprodukter dagligen. Det är OK då och då, beroende på vem man är och om det triggar mer sug eller inte. 

Jag rekommenderar att använda matberedare för att blanda ihop smeten för att finfördela kokosen ytterkigare lite men det går bra med fingrarna eller en gaffel i en bunke.

Man kan välja att använda smör eller kokosolja: Använder du kokosolja, se till att den är något kyld innan och att du blandar ihop smeten hastigt. Då ännu hellre med matberedare. Kokosolja smälter nämnligen vid bara 25 grader och chokladblandningen kommer inte att hålla ihop så bra om oljan smälter av värmen från dina fingrar.

Recept 12-15 st (dubbla gärna receptet)

  • 2,5 dl kokosflingor
  • 60 g smör eller kokosolja
  • 0,5 dl kakao
  • 1/3 tsk vaniljpulver
  • 2 msk xzylitol, sukrin, agave eller kokospalmsocker

Gör så här:

Om du gör blandningen i matberedare, kör först kokosflingorna en halv minut. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och kör matberedaren tills att allt är väl kombinerat.

Blandar du ihop i bunke – använd gaffel om du använder kokosolja så att inte värmen från dina händer smälter kokosoljan för mycket.

 

 

 

 

  1. theatillberg

    Jag älskar paleobollar och andra typer av nyttiga snacks! På min egen blogg har jag själv flera nyttiga snacks och bars 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: