Utlottning av boken ”EAT CLEAN – mer näring och mindre skräp i maten”

10613161_843857805656137_8148749264490764180_n[8]

Utlottning av boken ”EAT CLEAN” – Vinnare dras tis 27/1-2015

”Eat clean” eller ”ren mat” som det kan kallas på svenska är ett begrepp som vuxit sig starkt inom nytänkande hälsorörelser i världen med rötter i USA. Begreppet har jag varit bekant med under några år, och jag har varit medveten om att det sätt att äta som jag förespråkar passar ganska bra under etiketten ”eat clean”. Ofta hashtagar jag mina bilder på instagram med #eatclean och #renmat.

”Eat clean” betyder bara att man äter ”rent”, inget annat – dvs man väljer råvaror utan tillsatser och som har genomgått så lite process och avling som möjligt. Det betyder oftast råvaror som är ekologiska i stor utsträckning (alltid vad gäller kött, fisk, ägg och mjölkprodukter). Det betyder också att man äter en läkande kost som renar kroppen på gifter och som underlättar för och stärker kroppens reningssystem och självläkning.

Kristina Andersson - Diabetes – Du kan själv påverkaKristina Andersson, näringsfysiolog, föredragshållare och författare, har nu kommit ut med en bra bok som innehåller mycket information om hur man bör tänka kring tillsatser, ekologiskt, inflammation, gluten, mjölkprodukter, socker, näring, superfoods osv… Boken innehåller 35 lätta, smakrika och snabba vardagsrecept.

Kul med en bok som formulerar och samlar den nya tidens kunskaper vi har om kost, sjukdomar och läkande, som är fokuserad på att förklara varför vi har vissa symtom och sjukdomar och hur vi kan läka med rätt mat.

Kristina säger så här om boken: ”Jag hoppas att fascinationen som jag upplever över våra fantastiska kroppar, och hur vi kan påverka dem med vad vi stoppar i oss, kan smitta av sig. Vi gör det onödigt komplicerat för oss själva genom att stirra oss blinda på detaljer i maten som man antingen ska undvika eller jaga. Lyft istället blicken och se helheten. Välj rena råvaror, hantera dem varsamt, variera för att uppnå balans mellan näringsämnen, smak och tillfredsställelse. Och glöm inte att njuta!”

Delta i utlottningen:

Jag har glädjande nog fått möjligheten att lotta ut ett exemplar av boken till en av mina följare till bloggen! Klicka – följ den här bloggen/FOLLOW THIS BLOG i vänsterkant här på sidan (om du inte redan gör det) och kommentera även detta inlägget att du är med i utlottningen!

Vinnare dras tis 27/1-2015

D.v.s. två steg för att vara med:

 1. följ (fyll i din emailadress till vänster)
 2. kommentera (längst ned på sidan)

Om du vill kan du köpa boken direkt här…

92 comments

 1. marie

  Hej!
  Jag vill gärna vara med i utlottningen. Boken verkar gå hand i hand med tankar och arbete jag har om att våga lita till kroppen. Och att få matinspration 🙂
  Hälsningar
  Marie

 2. Gillar verkligen det där med att ”jaga näring i stället för att undvika…” Jag har i många år känt till vad som är bra och inte bra men jag har inte lyckats hålla mig borta från socker. Jag har haft fel anfallsstrategi och bara förbjudit mig. Utan att erbjuda mig något bättre. Det har naturligtvis bara fungerat i perioder. Men nu har jag börjat göra kakor och godisbitar på nötter och dadlar med mera och, äntligen, känner jag att jag är på rätt spår. Jag vill äta bättre mat också och Eat clean låter väldigt bra, jag vill vara med i utlottningen.

 3. Terese

  Åh, jag är gärna med i utlottningen, vilken härlig start på året med ny inspiration för ett hälsosammare liv! Tack för övrigt för ditt arbete och alla recept du delar med dig av. Många är redan favoriter hemma hos oss fastän att jag hittade hit så sent som i höstas.

 4. Therese

  Vad härlig inspirationskälla! Jag arbetar som Hälsocoach och behöver ny inspiration och härliga bilder som lockar 🙂

 5. Cicci

  Denna boken hade jag väldigt gärna velat läsa! Jag har just börjat läsa om IFD-dieten (inflammationsfri diet) som mycket bygger på samma princip med ren mat. Väldigt intressant och kan nog hjälpa att läka/förhindra/förbättra många sjukdomar som cancer, hjärt- och kärlsjukdomar och reumatism (som jag själv lider av)!

 6. Ellinor

  Oj, vilken bok! Klart att jag vill ha den. Tänk att få dela den med min son som får sådana (ofrivilliga) raseriutbrott om han inte får näringsriktig mat. Behöver denna bok =)

 7. Isabel

  Verkar vara en bra bok och jag litar fullt ut på ditt omdöme. Om du säger att den är så bra, så är den säkert det. Har följt din fina blogg länge och ser framemot din bok!

 8. Eva Eriksson

  Jag vill vinna boken!!! För mig har det blivit så viktigt att äta ”ren” mat, eftersom jag genom åren dragit på mig krämpor, mycket genom alla tillsatser i råvarorna, i maten. Nu sedan en tid försöker jag äta rena råvaror och behöver ett bra redskap för det. Denna inspirationskälla till bok skulle vara helt perfekt för mitt ändamål!

 9. Rebecca

  Åh hittade precis hit till din sida, jag är allergisk mot väldigt mycket och har precis upptäckt kokosmjölk och fann massa tips här på recept! Tack!

 10. Johanna

  Har just snubblat in på din blogg och är helt överväldigad av alla fantastiska recept. Klart att jag dessutom vill vara med i utlottningen av den här boken!

 11. Emma

  Hej! Hittade just din blogg och kul att se att vi i princip följer samma filosofi när det kommer till mat och matlagning: färska råvaror, mindre men näringsrika kolhydrater, vegetariskt/veganskt och samtidigt gott och mätttande. Jag har dock inte läst så mycket om ”ren mat”, trots att jag tror att det är vad jag eftersträvar, så är väldigt intresserad av boken som lottas ut. Tack ♡

 12. Ami

  Med tanke på dagens ”läxa” om att belöna och uppmuntra sig själv vore det väl perfekt med en matbok som gör det ”goda” ätandet lite enklare! Tack för den här bloggen och allt annat. 🙂

 13. Jonna

  Åh, denna bok hade varit en guldgruva för mig som student (både ur ekonomisk, studie och ur mitt egna intresses synvinkel!) Håller tummarna och tackar för en fantastisk inspirerad blogg!

  Varma kramar Jonna

 14. Emilia Pettersson

  Jag vill gärna vara med i utlottningen och jag följer gärna din blogg! Sitter med plugg hela dagen så tänkte att jag skulle titta in här efter lite tips på bra mellanmål! Ha en bra dag!

 15. Ulrika Fredén

  Jag är med i Nillas kostomställningsgrupp just nu, och mår jättebra av mina nya matvanor! Jag är lite ny med att tänka ren mat så jag är gärna med i utlottningen av boken. Behovet av inspiration och tips är stort, och jag vinner ny mark för varje dag som går.

 16. Josefin

  Jag är jättegärna med i utlottningen av boken ”Ren mat”. Jag är i mitten av min första graviditet och skulle verkligen behöva lite inspiration till att fortsätta äta rent!!! 🙂

 17. veronica

  Du har inspirerat mig att testa många av dina goda recept, tex bovetefrallor mm. Skulle gärna ha din nya bok:-))

 18. Anders Widmark

  Hej.
  Vill verkligen vara med i lottningen.
  Det verkar vara en bra bok om man vill göra en nystart i livet när det gäller maten. 😃

 19. Ana

  Vill gärna ha boken! Har nyligen upptäckt ditt tänk kring mat och såg Kristina på Nyhetsmorgon. Verkar ha så vettiga tankar kring mat och det är något jag behöver som småbarnsmamma med magproblem. Håller tummarna!

 20. Camilla Nilsson

  Ja!! Den här boken vill man ju självklart vinna :)! Inspiration till att ge kroppen en välförtjänt chans att läk sig själv.

Kommentera

Strax kan du boka tjänster och onlineprogram direkt här via hemsidan - håll utkik efter uppdateringar! Fram tills dess - klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: