Brunch Dryck Frukost Mjölkfritt Paleo SCD-vänliga recept Sockerfritt

Blåbär och kokossmoothie med smak av vanilj (vegan)

blueberry coconut smoothie

Mumsig, naturligt söt och krämig smoothie som kan avnjutas som dessert eller mellanmål. Även såklart till brunch! Jag gillar att tillsätta antingen kokosmjölk eller cashewnötter till smoothies så att de blir krämiga, gräddiga och fylliga.

Gillar man inte kokosmjölk är cashewnötter en fantastisk bas i vegansk smoothie helt utan mjölkprodukter. Man kan blötlägga cashewnötterna för att få bort fytinsyra (min 4 timmar) eller använda torra. Äter man nötter ofta kan det vara bra att göra det men annars behövs inte blötläggningen för konsistensen. Cashewnötter är så lena och mjuka att de finfördelas när de mixas och blir krämiga och gräddiga. Byter man ut cashewnötterna mot mandlar behöver man dock blötlägga först. Annars blir smoothien lite grynig.

Recept Blåbär och kokossmoothie

1 stor portion eller 2 mindre

  • 2 dl frysta blåbär
  • 1 liten banan
  • 2 dl ekologisk kokosmjölk eller ca 10 cashewnötter + ca 1,75 dl vatten
  • 1 krm vaniljpulver
  • ev. extra vatten för att anpassa konsistensen

Gör så här:

Mixa alla ingredienser i ca 2 minuter på högsta hastighet. Tillsätt lite extra vatten om du vill ha en lösare konsistens.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: