Annonser

Varm cashewchoklad (vegan, mjölkfri)

varm choklad, cashewchoklad (vegan, mjölkfri)

Asså det här var så gott! Jag ville ha en god varm choklad som var riktigt gräddig, chokladig och tjock i konsistensen. Gör man varm choklad på t.ex. köpt vegetabilisk mjölk blir den ofta lite vattnig (men god). Jag var sugen på lyx! En vuxen kopp varm choklad så som varm choklad var tänkt att avnjutas från början – vackert serverad för särskilda tillfällen i värmande, uppiggande och stimulerande syfte. Inte som en blaskig söt barndryck 🙂

Jag använde cashewmjölk som jag gjorde för ett par dagar sedan som jag inte silat och därför är extra krämig och tjock. Se receptet här. Dessutom tillsatte jag lite kokosolja. Tillsammans med rejält med kakao, med lönnsirap som sötning och en nypa salt för att förhöja smakerna så blev koppen choklad helt perfekt. Cashewmjölken var redan smaksatt med lite vanilj.

Det blir en dryck för njutning både sinne kropp och själ. Cashewnötterna och kokosolja bidrar bland annat med nyttiga fetter och kakaon med antioxidanter.

varm choklad, cashewchoklad (vegan, mjölkfri)1

Recept: Varm choklad med cashewmjölk och kokosolja

2 port

  • 5 dl ej silad cashewmjölk
  • 1-2 tsk kallpressad kokosolja
  • 2-3 msk kakao (eller efter smak)
  • 2 msk lönnsirap (söta efter smak, kan ersättas med t.ex. agavesirap, björksocker eller honung)
  • 1 knivsudd salt

Ev. extra smaksättning:

  • Vaniljpulver, chili, kanel, kardemumma
Gör så här:

Gör cashewmjölken om du inte har färdig enligt recept här. Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda upp. Kokosolja ska smälta och chokladen vispas jämn och fri från klumpar men behöver inte koka. Bara sjuda lätt innan den är klar. Servera och njut.

Annonser

  1. Pingback: Veckans favoriter 15.03.15 | Sannas Paleo

  2. Pingback: Ersättningstabell: lista mat & råvaror utan gluten, mjölk & socker | Nilla's Kitchen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: