Dessert Godis

Imorgon är det lakritsdagen…

Lakrits har traditionellt används som naturläkemedel främst för sina slemlösande egenskaper och har ofta används i t.ex hostmedicin och som magmedicin eftersom att det t.ex är lätt laxerande. Lakrits innehåller bland annat b-vitamin, salicylsyra (aktivt ämne för smärtlindring) och antioxidanter.  Den sägs även öka förbränningen.

En annan härlig fördel med lakrits är att man behöver mindre socker, eftersom lakrits är många gånger sötare än socker! Smaka på rent lakritspulver –  känslan på minner om när man smakar på stevia! Eller hur?!

Jag är på gång med ett nytt lakritsrecept, förhoppningsvis hinner jag få upp det under dagen men så länge tipsar jag om de enkla desserter och godisar jag lagt upp tidigare som naturligtvis är mjölkfria, glutenfria och utan tillsatt vitt socker som vanligt:

Hallon med lakrits och dadelsirapHallon med kokosgrädde, lakrits och dadelsirap…
lakritsglass (raw, mjölkfri, vegan)Lakrits och citronglass…
bananlakrits glutenfri, vegan, sockerfriBananlakrits… 

(2) Comments

  1. Terese says:

    Här om dagen gjorde jag din chokladkola och smetade in den med lakritspulver innan den åkte in i frysen. Hett tips för den som gillar kombon choklad och lakrits. Det va sjukt gott!

  2. […] freuen wir uns natürlich, das auch Food-Bloggerin und Autorin Nilla aus Stockholm dem Lakritztag ihre Referenz erwiesen […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: