Brunch Detox dryck Frukost Raw food Vegan/Växtbaserat

Cashewmjölk med jordgubbssmak (vegan, raw, sockerfri)

Cashewmilk with strawberry (raw, vegan)

Cashewmjölk är hur lätt som helst att göra själv. Det är klart på ett par minuter. Om du inte provat att göra nötmjölk själv förut, börja med cashewmjölk, det är lättast. Man behöver inte sila cashewmjölken så den blir extra krämig, gräddig och god. Passar perfekt till smoothies och milkshakes.
Cashewmjölk smaksatt med raw fruktpulver eller färska bär eller frukt är fantastisk som näringsrik barndryck om man inte vill ge barnen raffinerat socker. Servera den annars som en uppfriskande mellisdryck, till brunch eller varför inte tillsammans med müsli till frukosten?
Du gör helt enkelt så att du smaksätter en tjock och gräddig cashewmjölk som du gjort själv i blender med raw jordgubbspulver, hallonpulver, mangoplulver eller andra fruktpulver för olika smaker. Man kan naturligtvis använda färska bär och frukter! Det går även bra att söta lite extra med t.ex. honung eller agave om man vill ha drycken lite extra söt.
jordgubbspulver rawRaw bär och fruktpulver kan man ofta köpa i hälsokostaffärer eller i onlinebutiker för hälsokost och de består av 100% torkade och pulvriserade bär eller frukter.
Jordgubbar är en bra källa till C-vitamin och har en stark detoxerande (avgiftande) effekt. Torkade jordgubbar och jordgubbspulver är dessutom rikt på Fibrer, magnesium och antioxidanter. Jordgubbspulvret ger cashewmjölken en sommrig och intensiv jordgubbsmak.

Cashewmjölk med jordgubbssmak

1 port
  • 2,5 dl cashewmjölk, läs recept här…
  • 2 tsk raw jordgubbspulver eller annat raw bärpulver (kan ersättas med 0,5-1 dl färska bär – det ger en lite tjockare konsistens på drycken och en lite större mängd)
  • ev. en knivsudd vaniljpulver
  • ev. några droppar extra sötning (agave, honung eller lönnsirap som ex)
Gör så här:
  1. Gör cashewmjölken, du kan göra den lite extra tjock om du vill genom att ta lite mindre vatten. Cashewmjölken blir extra gräddig om du först har blötlagt nötterna minst 5 timmar.
  2. Tillsätt jordgubbspulvret och ev. annan smaksättning och kör i blender eller med stavmixer någon halv minut. Pulvret behöver mixas ihop med mjölken annars blir det lätt klumpigt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: