Min smakrika grillsalsa

Nilla's grillsalsa3 Salsa är ett perfekt tillbehör till väl kryddad kyckling, grillat kött eller grillade grönsaker. Passar även till falafel eller tillsammans med bönor. T.ex. dessa Kubanska Frijoles Negros som jag lagt upp recept på tidigare (otroligt goda för övrigt!).

Jag har skapat en salsa som är lite annorlunda med orientalisk karaktär, passar extra bra till grillat. Gör en stor sats så att alla får mycket! Riktig salsa är ett slags mellanting mellan sås och tillbehörssallad. Salsa betyder egentligen bara finhackad blandning. Nilla's grillsalsa

Nilla’s grill-salsa

3-4 port

 • 3 medelstora kvisttomater
 • 1/2 gul lök
 • 1 röd chilifrukt
 • 1/2 näve myntablad
 • 1/2 näver korianderblad
 • 4-5 torkade aprikoser
 • 1 klyfta vitlök
 • saft från 1/2 citron eller motsvarande limesaft
 • 1/2 tsk spiskummin
 • 1 krm salt + extra att smaka av med

Gör så här:

 1. Finhacka tomat, lök, chili och örter och blanda i en skål. Finstrimla och hacka aprikoserna (så fint som möjligt) och blanda i, pressa i vitlöken och citronsaften. Krydda, blanda och smaka av. Tillsätt mer salt eller citronsaft om det behövs.
 2. Låt salsan stå till sig, minst en halvtimme innan servering. Rör om innan servering en sista gång.

2 comments

Kommentera

Strax kan du boka tjänster och onlineprogram direkt här via hemsidan - håll utkik efter uppdateringar! Fram tills dess - klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: