Summering – April 2015 – uppfinningar, recept, ny hemsida och yrkesskola i Finland

April Nilla's Kitchen

Månaden april var händelserik och spännande för min del. Inspirationen har flödat och jag har även varit tvungen att leverera! Därför skriver jag en liten summering som berättar om allt vad jag har haft för mig, vad som inspirerat mig och vad jag jag har lyckats erbjuda klienter, följare och elever – recept, ny hemsida, föreläsning och lektioner på yrkesskola i Finland bl.a….

För det första har vi kört en till omgång av kostomställningen som nu är avslutad. Det är nog den av mina tjänster som just nu ligger mig varmast om hjärtat. Gruppen var fulltecknad igen och glada och nöjda deltagare har genomgått förändringar och mår bättre. Det är kul att höra att så många vill fortsätta med kosten även efter avslutat program!

Bakgrunden till Kostomställningen online…

Att kostomställningen fungerar så bra är jag verkligen så himla glad och stolt över! För att berätta kort bara om bakgrunden till kostomställningen – 21 dagars onlineprogram så hade jag under lång tid funderat på hur man skulle kunna göra kost och näringsrådgivning mer tillgängligt för fler människor. Jag har erbjudit individuell rådgivning under några år där klienten får ett individuellt anpassat program. Men, det är inte jättemånga som verkligen investerar i sig själva på det sättet. Tyvärr!

Eftersom att jag vet hur bra en kost och näringsrådgivning fungerar och vilka fantastiska resultat och hur livsomvälvande det är för de som investerar i det så funderade jag på hur jag skulle få ut detta koncept till fler behövande människor… Så kom Kostomställningen online till… Och det fungerar! 🙂 Det når ut och människor mår verkligen bättre av att följa programmet. Feed-backen jag får tillbaka från deltagare är överväldigande.

Jag är så tacksam för att jag tog mig modet att sätta igång detta program och att jag nu har möjlighet att påverka och förmedla den hjälp så många människor behöver just nu!

SFH-widgetHelt ny hemsida…

Planen nu är att köra programmet minst 4 ggr per år och jag har lanserat en helt ny hemsida som plattform för kostomställningen. Inom kort kommer jag att lägga upp ytterligare ett program där, en kortare reningsvecka. Kika in på den nya hemsidan och kolla om datumet passar för dig att hänga på nästa omgång av kostomställningen…

Godis, kakor och annat gott…

April recept nillaskitchen.com

Inspirationen har flödat nämnde jag… jag har lyckats publicera ganska många recpept trots att jag har haft mycket annat. Bl.a. bananlakritsen som mig veterligen är en helt ny uppfinning. Sååå god! Det började men banankolan som jag fick inspiration till under min resa i Brasilien i februari. Prova detta revolutionerande goda naturgodis!

Ett annat recept jag är riktigt stolt över och som jag vet redan är väl beprövat, det har jag fått feed-back på är Raw Banoffee Cheesecake! Så festlig och hur smarrig som helst.

Andra smarriga glutenfria och mjölkfria recept i urval som jag lade upp under april var…

nilla på OptimaLektioner och föreläsning om glutenfri bakning i Jakobstad

Yrkesskolan Optima i Jakobstad, Finland hade bokat in lektioner och föreläsning med mig i slutet av april. Det var verkligen givande på många sätt och roligt att få bidra till att kvaliteten på de gluetnfria bakverk som erbjuds av dietkockar höjs!

Som vi gemensamt upptäckte under utbildningsdagarna så tänker många att bara så länge som en produkt är glutenfri så är den hälsosam eller att den duger så… Men, så är ju naturligtvis inte fallet. Man behöver självklart tänka på näringsinnehåll, fiberinnehåll och mättnadskänsla även när man äter glutenfritt!

Traditionellt har glutenfria produkter inneburit lika med noll näringsinnehåll och bara snabba kolhydrater. Den trenden är på väg att förändras som tur är. Ett tecken är att en sådan som jag blir inhyrd att utbilda framtida dietkockar som kommer arbeta (eller redan arbetar) på institutioner, restauranger, äldreboenden, sjukhus osv…

Under lektionerna gick vi igenom hur man lyckas med glutenfri bakning så att bröden blir saftiga, näringrika, mättar bra, är hållbara och smakrika. Det var mycket teori varvat med provbakning i köket.

Jakobstad

Ja just det… 🙂 och så kommer min och Susannes bok ut snart i slutet av maj eller början av juni… BAKA GLUTENFRITT -bröd, kakor, och desserter! Går att förboka redan nu!

En kommentar

  1. Louise

    Din citron och blåbärskaka har fått nytt innehåll för säsongen. Banan och rabarber, och den är såååååå god! Lite för god:) Tack för bra recept och inspiration!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: