Kikärtspannkakor (glutenfritt, äggfritt, vegan)

Kikärtspannkakor (vegan, äggfritt, glutenfritt)

En härlig matpannkaka, mättande, proteinrik och dessutom både äggfri och glutenfri! Dessa goda kikärtspannkakor går lätt och snabbt att laga till frukost, brunch eller till smakrik förrätt. Det är bara att vispa ihop smeten och steka på direkt.

Några tillbehör behövs, jag har här toppat med mosad avokado, salladslök, paprika och färsk koriander. Jag pressade lite lime över och saltade lite extra. Annars är det gott att servera med stekta eller ugnsrostade grönsaker, bönröror eller hummus, tapernade eller aivar. Eller stek på lite svamp och toppa med!

Kikärtspannkaka, äggfri, vegan, glutenfri

Kikärtsmjöl är ett extra proteinrikt och naturligt glutenfritt mjöl som består av malda kikärtor. Det har en lite nötig smak och karaktär och passar perfekt till  matpannkakor. Det går bra att ersätta kikärtsmjölet med amaranthmjöl eller quinoamjöl.

Kikärtspannkakor (matpannkakor)

2-4 port:

 • 1,5 dl kikärtsmjöl
 • 1/2 tsk salt
 • 1/2 tsk bakpulver
 • 1,5 dl vatten
 • 1 msk raps eller olivolja
 • 1 krm gurkmeja
Gör så här:
 1. Hetta upp en stekpanna på låg – medelvärme.
 2. Vispa samman kikärtsmjöl, kryddor, bakpulver, vatten och olja till en slät smet.
 3. Stek pannkakor som blir lite tjockare och mindre än vanliga pannkakor – mer som amerikanska pannkakor i extra olivolja eller kokosolja om det behövs. OBS! Pannkakorna blir bäst om de får tillaga lite långsammare än vanliga pannkakor. Då är de lättare att vända. D.v.s stek lite längre tid på varje sida och skruva ned värmen något om det behövs.
 4. Servera med avokado, tomat, lök, andra grönsaker, en god bönröra, eller vad du vill!

 1. Har nu provat dessa men fick inte alls samma resultat som dig. De blev inte så bulliga och luftiga som dina verkar vara utan väldigt kompakta. Vad kan det bero på?

 2. Åsa

  Mina kikärtsplättar blev perfekta och goda, det tar ett tag i plättpannan men tålamod lönar sig ☺

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: