Fräsch och uppfriskande melonsmoothie

Melon och citronsmoothie

Idag är en varm dag här i stockholmstrakten och många kommer nog vara ute i solen. Ännu finns det chans på lite sommar i år!

Den här smoothien är mer som en fräsch slush-drink. Uppfriksande, svalkande och basbildande för kroppen. Passar perfekt på sommaren. Du kan frysa in det mesta av frukten i förväg för en riktigt kall slush-variant av smoothien eller även tillsätta isbitar om det mesta av frukten är färsk och rumstempererad. Men det blir bäst om antingen bananbitarna eller melonbitarna är frysta i förväg. Var då bara försiktig när du tillsätter vätskan så att drinken inte blir för rinnigt.

Melon är ofta ganska billigt på sommaren och är bra att frysa in och ha i smoothies men även som isbitar i vatten. Använd din favoritsort av melon, vilken som helst går bra! Att ha bananbitar i frysen bör ju ändå vara standard tycker jag, så att man alltid kan mixa till sig en härlig glass när man vill! Och även till smoothies av olika slag såklart.

Melon och citronsmoothie (slush)

  • 2,5 dl melonbitar (frysta eller kylda)
  • 1 liten banan i bitar (gärna frysta)
  • 3 msk citron eller limesaft
  • Kallt vatten eller kokosvatten för att anpassa konsistensen
  • Isbitar (valfritt: om frukten inte är helt fryst eller om du vill ha en extra kall och slush-ig drink)
Gör så här:

Mixa alla ingredienser i en blender till jämn och fin konsistens. Anpassa hur tjock eller rinnig du vill ha smoothien med lite mer vatten eller kokosvatten.

Kommentera

Strax kan du boka tjänster och onlineprogram direkt här via hemsidan - håll utkik efter uppdateringar! Fram tills dess - klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: