Raw lunch eller frukostsmoothie med massor av godsaker!

raw lunchsmoothieEn supergod och mättande smoothie som är fullt tillräcklig som lunch eller rejäl frukost. Prova du också om inte en stadig smoothie som hel måltid faktiskt både passar dig och får dig att må bättre! Eftersom att en raw smoothie är gjord på i huvudsak frukt och grönsaker så är den basbildande för kroppen.

Jag har kombinerat avokado, mango, banan, lime, spenat, havre (går att byta mot boveteflingor eller groddar) och cashewyoghurt i denna varianten, men ersätt gärna de olika ingredienserna med egna favoritalternativ. Byt en frukt mot en annan eller använd en mer näringsrik nöt istället för cashewyoghurten, t.ex. valnötter eller paranötter. Se receptet nedan för fler förslag på det.

Raw lunch eller frukostsmoothie med massor av godsaker!

Recept Raw Lunchsmoothie

ger ca 5-7 dl (1 lunchportion eller 2 mellisportioner)

  • 1/2 avokado (Ofta finns avokado i frysdisken, det passar att ha lite hemma som back-up när det är ont om färska.)
  • 1 banan
  • 1/2 mango eller ca 1-1,5 dl bitar av mango (Mango finns också ofta i frysdisken. Kan ersättas med annan frukt så som persika, melon eller päron.) 
  • 1 hel lime eller 1/2 citron
  • 3 msk glutenfria havregryn (Kan ersättas med boveteflingor eller varför inte groddade linser eller mungbönor.)
  • 3 msk cashewyoghurt eller blötlagda cashewnötter/eller vilka nötter som helst (funkar med torra också, mixa bara extra länge)
  • 1 rejäl näve bladspenat
  • Vatten – börja med ca 2,5 dl och tillsätt mer om det behövs för att anpassa konsistensen.

Gör så här

Skala limen med skalkniv och ta bort allt skal och det vita under skalet från frukten (limen ska mixas hel i smoothien). Mixa alla ingredienser väl i en kraftfull blender i ett par minuter så att smoothien blir helt slät. Anpassa konsistensen med mer vatten om det behövs.

Kommentera

Strax kan du boka tjänster och onlineprogram direkt här via hemsidan - håll utkik efter uppdateringar! Fram tills dess - klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: