Äppeltider! Länkar till recept…

Nu har äppelsäsongen precis kommit igång! Här på bloggen finns redan flera härliga recept att laga med äpplen som är glutenfria, mjölkfria och fria från vitt socker. Håll till godo!

  • Koka gärna äppelmos helt utan socker och frys in! Sockret som man annars använder fungerar som konservering och utan det så håller äppelmoset bara någon vecka i kyl. Se recept här: Sockerfritt äppelmos

  • Äpplen och nötter passar perfekt ihop. Gör dessa fantastiska, näringsrika och smakrika små äppel och hasselnötsmuffins! Baka i förväg och bjud på jobbet en liten godsak som alla gillar. Det går bra att ersätta hasselnötterna med mandel eller mandelmjöl.
  • Äpple passar ju även väldigt bra i sallader! Tillsammans med getost och valnötter till exempel. Gör en grönsallad med blandade grönsaker och strimlat äpple, fyll ut med färdigkokt och avsvalnad quinoa, toppa med getost, valnötter och vinägrett smaksatt med dijonsenap och lite honung om du vill. Testa annars den här fantastiska förrättssalladen med fint strimlad persiljerot och äpple! En smaksensation!
  • Saftig äppelkaka är en klassiker på hösten och den blir inte saftigare än som i den här kakan. Istället för att ha hela eller hackade nötter i kaksmeten så gör man smeten på malda nötter istället för mjöl! Det gör att kakan blir mättande och näringsrik och det behövs en mindre bit för att bli nöjd. Du får även testa en enkel och bra teknik för att baka mjuka kakor utan tillsatt fett med den här Äppelkakan med valnötter, kanel och kaffe (du kan ersätta valnötterna med mandelmjöl och smaksätta hur du vill – tex med kardemumma och russin.
  • Ett av mina absoluta favoritrecept alla kategorier är den här lyxiga äppelkakan med kokosmjöl. Passar perfekt som dessert! (OBS! Även nötfri).
  • Jag vill också tipsa om ett recept som inte bara är glutenfritt, mjölkfritt och utan tillsatt socker utan även är äggfritt och nötfritt. Dessa veganska detox-scones med smak av äpple är milda för magen samtidigt näringsrika och mättande! De är bakade med osötad äppelmos som du enkelt kan göra själv enligt recept ovan eller köpa färdig. Finns i många större välsorterade matvaruaffärer.

Kommentera

Strax kan du boka tjänster och onlineprogram direkt här via hemsidan - håll utkik efter uppdateringar! Fram tills dess - klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: