Detox Glutenfritt Lunch och middag Mjölkfritt Vegan/Växtbaserat

Snabb, ljummen tomatpasta (100 % råris) med valnötter, blomkål och timjan (glutenfritt, vegan)

Instant tomatsås eat clean1

En favoriträtt hemma hos mig! Den är snabblagad, smakrik och känns som vardagslyx med körsbärstomater, soltorkade tomater, vitlök, olivolja, timjan och valnötter (vegan). Du har måltiden klar så snabbt som det tar att koka pastan! Perfekt vardagsmat som även passar perfekt att ta med och äta kall eller ljummen i lunchlåda!

Instant tomatsås eat clean

Med glutenfri rårispasta (gjord på 100% råris) så blir det en bra GI-måltid men vill du öka proteininehållet så byter du rårispastan mot bönpasta (gjord på 100% svarta bönor eller gröna sojabönor) eller serverar med t.ex. bitar av kyckling. Mot slutet av koktiden tillsätter jag en större mängd blomkål så mängden pasta blandas upp med mycket grönsaker!

Bara det senaste halvåret har en mängd olika sorters glutenfri och vetefri pasta kommit ut på marknaden med bra näringsinnehåll, bra GI-värde och “ren” innehållslista. Handla på nätet om du inte hittar i lokala butiker! Det gör jag ganska ofta trots att jag har råvarorna tillgängliga i butiker i närheten. Jag hittar allt jag behöver på bodystore.com och goodstores.se. Det tar några dagar att få hem det man beställt men det har jag inga problem med!  Man måste ju börja någonstans….

Vegetarisk och med rårispasta passar den här rätten mig som lätt lunch eller middag. Jag blir behagligt mätt och tycker att mättnaden står dig bra!

Instant tomatsås eat clean2

Snabb, ljummen tomatpasta (100 % råris) med valnötter, blomkål och timjan

ca 2 port

 • 2 port rårispasta eller annan pasta
 • ca 4-5 dl blomkål delade i små mini-buketter
 • ca 20 st finhackade körsbärstomater
 • ca 5 st finhackade inlagda soltorkade tomater
 • 1 stor pressad klyfta vitlök
 • 4 msk olivolja
 • ca 16 st grovhackade valnötter (kan ersättas med rostade solrosfrön)
 • 1 msk blad av färsk timjan eller annan valfri ört (t.ex. basilika)
 • flingsalt eller havssalt efter smak
 • Nymalen svartpeppar (generöst)

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisnaingarna på förpackningen.

Under tiden pastan kokar mosa ihop finhackad tomat, soltorkad tomat, pressad vitlök, olivolja, timjan, salt och peppar i en serveringsskål. Hacka valnötterna grovt eller krossa i handflatan och blanda i “tomatsåsen”.

Mot slutet av koktiden av pastan, när det är ca 2,5 min kvar, tillsätt blomkålen (delad i små mini-buketter) och låt pastan koka färdigt. Häll av i durkslag och låt rinna av.

Blanda ihop pasta och tomatblandningen och smaka av med extra salt oc peppar om det behövs. Dekorera med extra timjanblad.

(1) Comment

 1. Det ser spännande ut! Jag har börjat gilla den här typen av mat, som är ganska mycket pasta och sen nåt såsigt med tomat. Det kan hända vi fåt testa detta i höst, kan tänka kanske broccoli kan funka med?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: