Annonser

Bakdag med Celiakiförbundet i Umeå

Nilla Gunnarsson

Igår spenderade jag hela dagen med att hålla kurs i hälsosam glutenfri bakning utan mjölmixer för Celiakiförbundet Västerbotten (Tack Leif för bilderna!). Vi fick hålla till universitetets lokaler med flera köksstationer så riktigt många deltagare kunde vara med. Vilken rolig och inspirerande dag!

Umeå

Vi utgick från några bra grundrecept och skapade variation genom att byta ut mjöler. Temamjölet för dagen var det näringsrika teffmjölet så vi försökte få in det så mycket som möjligt i de olika bröden. Bl.a. fick vi till en saftig och smakrik Teffbaguette och bytte även ut havremjölet mot teff i en annan deg till havrefralla och fick på så sätt mer av en fullkornsfralla med rågkaraktär.

Umeå2

Dessutom provade två grupper på att experimentera med mjukt tunnbröd i stekpanna. Det blev populärt i just den här gruppen med norrlänningar! 🙂

Umeå4

I slutet av dagen dukade vi upp resultatet av bakningen och provsmakade. Vissa kom med kommentarer att detta var det godaste bröd de någonsin ätit! Andra gillade att de fått prova på formbara degar med riktigt bra konsistens för att kavla och rulla.

Umeå6

Ytterligare någon gillade hälsofrallorna bäst som är bra för både magen och blodsockerbalansen. Några hade provat på att baka glutenfritt utan mjölmixer förut men för ytterligare andra var det helt nytt och skapade möjligheter. De flesta verkade helt enkelt rejält inspirerade!

Umeå7

Är du intresserad av bakkurser i min regi?

Nästa planerade tillfälle hittar du här…
Eller kontakta mig om du vill att jag kommer till ditt företag eller din ort: inspirilla@gmail.com

Annonser

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: