Frasiga naturligt glutenfria våfflor (utan mjölmix)

glutenfri_141020_5843

Här kommer en liten vårpresent, ett recept på glutenfria våfflor ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor och desserter (foto: Eva Hildén Smith). Denna variant är mycket barnvänlig som alla kan äta.

Glutenfria Våfflor

Omslag BakaGlutenfrittFrasiga familjevåfflor lika goda med sylt och grädde som med lönnsirap och skivad banan.

Serveringstips:

ca 7 st

  • 100 g majsstärkelse
  • 60 g rismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 350 g valfri mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk ghee, kokosolja eller annan olja
  • extra matfett till gräddningen

Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken samt ägg och ghee. Vispa samman allt ordentligt till en jämn smet. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med matfett till första våfflan. Häll i ca ½ dl smet och grädda till frasiga våfflor.

 

Annonser