Dessert Glass Mjölkfritt Paleo

Mandelparfait (mjölkfri, utan vitt socker, paleo)

Mandelparfait (mjölkfri, utan vitt socker, paleo)1

Parfait betyder perfekt på franska − och jag håller med. Att göra sin egen parfait är enkelt! Vispa ihop och ställ i frysen. Det blir en gräddig och lyxig glass, inte alls isig om man bara tillåter den att tina ca 20 minuter innan man äter den.

Min mandelparfait är riktigt, riktigt smarrig och passar som avslut på en fin middag. Du behöver inte avslöja att den både är mjölkfri och gjord utan vitt socker om du inte vill, det kommer inte att märkas.

Eftersom att parfaiten är gjord på mandelsmör och kokosmjölk som bas så blir den paleo-anpassad. OBS! Kokossmaken slår verkligen INTE alls igenom… Den färdiga glassen smakar bara gräddigt och lent av mandel och vanilj.

Mandelparfait (mjölkfri, utan vitt socker, paleo)

Recept mjölkfri parfait, mandelparfait

4 port

 • 2 äggulor
 • 3-4 msk agave eller lönnsirap efter smak
 • 2,5 dl kokosmjölk, extra gräddig
 • 1 dl rumstempererat mandelsmör, jag använde detta…
 • 1 krm vaniljpulver
 • 2 msk kakaonibs (kan uteslutas, jag tillsatte dem för extra crunch (textur) och en liten brytning av kakaosmak)

Topping (valfri): Honungskanderad mandel

 • 0,5 dl hackad mandel
 • 1-2 tsk honung

Vispa äggulor och agave hårt med elvisp i en bunke till så vit och fluffig konsistens som möjligt. Vispen ska lämna bandliknande spår i vispet. I en annan bunke, blanda övriga ingredienser till parfaiten och tillsätt sist äggulevispet. Blanda ihop försiktigt så att så mycket lyft som möjligt stannar kvar i smeten. Häll upp i 4 portionsglas eller formar och ställ i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta ut formarna i god tid så att parfaiten hinner mjukna. Ca 20-30 min innan den ska ätas.

Till toppingen; rosta den hackade mandeln i en torr panna på medelvärme under omrörning. Mandeln ska bli lätt gyllene och börjar dofta. Tillsätt honungen och rör om tills att den klibbar runt mandeln utan att brännas. OBS! Det går fort! Ställ åt sidan att svalna och smula sedan den kanderade mandeln över parfaiten innan servering. ´<3

 

(2) Comments

 1. Carina Darforth says:

  Hej Nilla,Vill bara göra dig uppmärksam på att det felaktigt står kokosmjöl i receptet på Mandelparafait.
  Mvh Carina Darforth

  Date: Mon, 4 Apr 2016 16:38:06 +0000
  To: carina.darforth@outlook.com

  1. Ändrat!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: