kostråd

Böcker

Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker

SJU STEG TILL ETT FRISKARE JAG av Nilla Gunnarsson“Maten du äter kan förändra ditt liv och välbefinnande. En kost utan gluten, mjölk och socker är en väg. Det kan låta svårt, men här får du verktygen till hur du kan tänka kring, välja och laga hälsosam mat som passar just dig.

Detta är egentligen två böcker i en – den första delen är en inspirerande handbok som berättar varför du bör förändra din kost. Här får du veta hur du, steg för steg, går till väga. Den andra delen är en kokbok som innehåller över hundra lockande recept på enkelt tillagade rätter – helt utan gluten, mjölk och vitt socker.

Nilla Gunnarsson arbetar som kost- och näringsrådgivare och matkonsult och driver den uppmärksammade bloggen Nilla’s Kitchen. Hon har som coach guidat många genom denna typ av kostomställning och har själv förbättrat sin hälsa genom att förändra sin kost. Hennes metoder är väl beprövade och hon vill genom denna bok dela med sig av sina erfarenheter.

Välkommen till ditt nya och friskare liv!”

Läs mer om boken och svar på vanliga frågor jag får om den här…

Köp här…

Laga glutenfritt – pasta, pizza, pajer, piroger och andra klassiker

Laga glutenfritt OmslagMånga väljer i dag att delvis eller helt övergå till glutenfri kost, av hälsoskäl eller helt enkelt för att få en nyttigare och mer varierad matlagning.

Den här boken är en utmärkt guide för dig som vill laga glutenfri mat utan att kompromissa med smak och njutning! Alla recept är enkla att laga och innehåller fräscha råvaror i stället för färdiga mjölmixer. Välj bland läckra pasta- och nudelrätter, matiga pajer, rustika pizzor, krispiga empanadas, läckra burgare med bröd, kinesiska dumplings, indiska pakoras, en mexikansk tacofest och bakade desserter. Oavsett om du är allätare, vegetarian eller vegan finns här recept att inspireras av. Förutom drygt 50 recept innehåller boken listor över glutenfria mjöler och andra produkter samt tips på hur du lyckas med din glutenfria matlagning.

Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson har smak, kvalitet och hållbarhet som ledord i sin matlagning. Det handlar inte bara om att välja ekologiska råvaror och naturliga smaksättare i så stor utsträckning som möjligt, utan även om att utveckla recept som har ett balanserat näringsinnehåll – och som kan lagas om och om igen. Tillsammans har de tidigare skrivit den populära boken Baka glutenfritt från 2015. De fantastiska bilderna är tagna av Eva Hildén Smith.

Köp här…

Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter

Baka Glutenfritt- matbröd, kakor, tårtor & desserter; Nilla Gunnarsson / Susanne Hovenäs“Saftiga surdegsbröd, frasiga baguetter, somrig jordgubbstårta, brownies to die for och en praktfull layercake … Alla ska kunna njuta av gott hembakt bröd! Det här är en bred bok som passar alla som vill baka glutenfritt oavsett skäl. De 60 recepten är alla naturligt glutenfria och bakas utan färdiga mjölmixer och vetestärkelse vilket gör bröden saftiga och smakrika – och lika goda eller ännu godare än de traditionella varianterna!

Du får även lära dig mjölsorternas och ingrediensernas unika egenskaper och får kontroll över vad du stoppar i dig. Boken erbjuder hälsointresserade samt specialkostare som veganer och vegetarianer goda alternativ. Därför är merparten av recepten sötade utan vitt socker.

Författarna Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson delar med sig av sina bästa knep för lyckad bakning. Till exempel hur du bäst förvarar bröden, pedagogiska steg-för-steg-beskrivningar, tips på utrustning och en omvandlingstabell för mått. Dessutom får du lära dig att blanda till din egen glutenfria mjölmix – perfekt att ha till hands när baklusten faller på! De fantastiska bilderna står fotograf Eva Hildén Smith för.”

Köp här…

(14) Comments

 1. […] boken ”Baka glutenfritt” finns det ett pitabröd som jag blev sugen på att testa. Bra att ha i frysen om man ska iväg på […]

 2. […] inspirerats av Dr Karen Herbsts RAD-diet, Sanna Edhins bok Mat som läker och Nilla Gunnarssons bok Sju steg till ett friskare jag. Jag vet många kvinnor med lipödem som har blivit hjälpta av en ketogen kost. Detta har dock […]

 3. sex web cam reviews

  Böcker | Nilla's Kitchen

 4. Elisabeth says:

  Hej Nilla, jag har köpt boken ‘baka glutenfritt’ och undrar över lite saker den boken. I receptet ‘min egen mjölmix’ (sid 18) kan jag byta ut rårismjölet mot havre el hirsmjöl? Och sen i receptet ‘havreknäcke’ (sid 54) vad kan jag använda ist för fibrer? Underbar bok, tack så mycket. Är verkligen jättebra för oss som inte kan/vill äta gluten o socker. All information i början om bakning, mått o ersättningar är verkligen kanon.

 5. […] from my book “7 steps to a healthier me without gluten, milk and sugar” – available in Swedish. It has lots of flavor and is simple and quick to make. A perfect, vegan weekday […]

 6. […] Loving the choice of cover photo to the german edition of our book of delicious gluten free blinis… After shooting this picture the roe topped starter pancakes disappeared quickly… The Swedish original edition “Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker” has another theme all together with pizzas, pies and all the different doughs you recipes for in the book. Check it out or buy it here… […]

 7. Nina Turesson says:

  Hej
  Har för någon månad sen hittat denna fantastiska blogg 😁
  Har en fråga de finns ingen chans i välden att få tag i denna bok baka glutenfritt? Finns i någon gömma? 😉

  1. Nilla's Kitchen says:

   Tyvärr vet jag inte… Kanske om man hör av sig till olika bokhandlare.

 8. ulla norman says:

  är boken Baka glutenfritt slut ????!!!

  1. Nilla's Kitchen says:

   Ja, tyvärr…

 9. […] treats – I always have to try something new and I am glad my sister in law introduced me to Nilla`s Kitchen 🙂 great gluten free book! […]

 10. […] ”Sju steg till ett friskare jag : utan gluten, mjölk och socker” erbjuder all info du behöver för att komma igång med att skapa den kost som är bäst för just […]

 11. […] tidigare tipsat er om Nilla och både hennes fantastiska blogg Nilla’s Kitchen liksom hennes tidigare böcker. Boken ’Baka glutenfritt’ är väl använd hemma i mitt kök. Nilla bjuder på både enkla, bra recept och en hel del kunskap […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: