Ceasardressing (vegan, raw)

Raw ceasardressing

Krämig, len och smakrik vegansk ceasardressing. Jag älskar att använda mig av blötlagda cashewnötter i desserter eftersom att konsistensen när de mixas blir så gräddig och mjuk. Men de egenskaperna gör även att cashewnötter passar som bas i veganska gräddiga dressingar.

raw ceasardressing 1

Dressingen passar egentligen till vilka kombinationer av grönsaker som helst. Gör en vegansk ceasarsallad med romansalladsblad, persilja, gurka, strimlad rödlök, rejält med lätt rostade valnötter och kanske lite tärnat äpple.

Ceasardressing (vegan, raw)

ca 4 port

  • 1,75 dl blötlagda cashewnötter (blötlagda minst 5 timmar)
  • 2 msk näringsjäst (b-jäst)
  • saft av 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta , skalad och krossad
  • 1/2 tsk havssalt eller himalayasalt
  • 0,5 dl olivolja
  • extra vatten för att anpassa konsistensen
  • nymalen svartpeppar

Skölj cashewnötterna och mixa alla ingredienser tillsammans i en blender eller matberedare tills att konsistensen är helt slät. Tillsätt vatten, lite i taget, för att anpassa konsistensen. Konsistensen ska vara som lös majonnäs. Smaka av med mer salt och nymalen svartpeppar.

 

Annonser