Annonser

Bästa semesterbrödet – naturligt glutenfritt tunnbröd i stekpanna

naturligt glutenfritt tunnbröd

Att göra naturligt glutenfritt tunnbröd är enkelt och går snabbt om man skippar jäsningen. Jag var brödsugen och allt bröd jag tagit med mig från stan till stugan på landet var slut. Perfekt då med ett bröd som man blandar ihop en deg till på några minuter och gräddar i stekpanna.

Jag tog de mjölsorter jag hade och uppskattade proportionerna på fri hand. Men jag har utgått från principerna i det här recpetet: Glutenfritt mjukt tunnbröd i stekpanna (vetefritt, vegan), det här:  Tunnbröd med bovete & potatis (glutenfritt, vegan) och det här: Tunnbröd med bovetemjöl (glutenfritt, vegan).

Till dagens bak använde jag glutenfria havregryn som jag lät ligga i blöt en stund, rårismjöl och fiberhusk. Jag smaksatte med salt och fänkålsfrön. Så himla gott! Jag menar beroendeframkallande gott… I recepten som jag länkat till ovan har jag använt andra mjöler och kombinationer. Läs i det här receptet om hur du kan använda jäst i tunnbrödsbaket eller låta bli.

Hitta alla recept här…

 

Annonser

  1. Johanna

    Kan du på ett ungefär beskriva hur du gjorde samt mängd till dessa. Har ingredienserna hemma och såå sugen att prova!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: