Brunch Frukost Glutenfritt

Fluffiga frukostpannkakor med havre och mandel (glutenfritt, mjölkfritt)

2000-01-01 00.01.00-1

Ett nytt, naturligt glutenfritt, enkelt, närningsrikt och supergott recept på frukostpannkakor. De här kommer jag att göra igen! Med ägg, mandelmjöl och havremjöl som ingredienser och toppade med bär så innehåller den här frukosten en massa superfoods som ger dig allt du behöver för en bra start på dagen. Som du dessutom håller dig mätt på länge. Att göra pannkakor av amerikansk typ; mindre, tjockare med bakpulver är ett snabbare och enklare sätt att göra pannkakor. Har du tid, gör dem till vardags eller annars till helgen. Passar alla i smaken! Stora som små.

Fluffiga frukostpannkakor med havre och mandel

2 port

 • 2 ägg
 • 2 tsk honung eller efter smak (kan uteslutas eller ersättas med annan valfri sötning)
 • 2 dl valfri mjölk (jag använde kokosmjölk spädd med vatten)
 • 2 dl mandelmjöl
 • 2 dl glutenfritt havremjöl
 • 1 knapp tsk bakpulver
 • 1 krm salt
 • ca 0,5 msk kokosolja eller ghee till stekningen

Till servering:

 • ca 1 dl bär per portion, färska eller tinade. Söta om du vill med lite honung eller lönnsirap. 1 tsk per portion eller helt utan extra sötning räcker till vardagsfrukosten.

Vispa ihop ägg, sötning och mjölk. Tillsätt mjölerna, bakpulver och salt och blanda ihop till en jämn smet. Hetta upp en stekpanna till medelvärme och stek pannkakor, ca 3 åt gången i lite kokosolja eller ghee i en normalstor stekpanna. Stek pannkakorna ca 2 minuter på varje sida. Servera med bär och eventuellt flytande honung eller lönnsirap.

 

(2) Comments

 1. Maria says:

  Låter som ett gott recept, men jag undrar vad du rekommenderar att man byter ut mandelmjöl mot om man har allergier?

  1. Kanske göra ett annat recept? Man kan byta till hasselnötsmjöl men det kanske du också är allergisk mot. Du kan testa att ersätta med kokosmjöl men dra ned till 1/4 av mängden. Det finns inget man kan ersätta mandelmjöl med rakt av. Förutom andra nötmjöler

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: