Min favoritsylt… raw, utan tillsatt sötning

 

raw blåbärssylt1

Idag sitter jag och rensar datorn och hittar bilder till recept som jag glömt lägga upp… Som den här enkla och smarriga sylten. Ett recept är inte nödvändigt men att sprida idéen är ändå värt ett inlägg! Det är min favoritsylt till pannkakor.

Man blandar bara mosad banan med bär och rör ihop till en bra och gos sylt. Vill man kan man anpassa sötman med lite extra honung, agave eller lönnsirap. Smaksätt eventuellt med lite vaniljpulver. Man kan använda färska eller frysta, tinade bär.

raw blåbärssylt

Raw sylt

2-4 port

 • 1 stor, helt mogen banan
 • 2,5 dl bär

Valfritt:

 • honung, agave eller lönnsirap efter smak
 • 1 krm vaniljpulver

Mosa ihop och smaksätt om du vill.

 1. Sanna

  Låter gott, men om man inte gillar banansmaken så har jag ett smarrigt recept på en annan version av raw sylt:

  Bär, ca. 2 dl
  Chiafrön 1(-2 )msk
  Sötning t.ex erythritol, agave eller honung enligt smak

  Tina upp bären om dom är frysta. Mosa dom med gaffel eller dyl. Om man vill ha len sylt så mixa bären med stavmixer. Blanda i sötning och chiafrön och låt stå i kylskåp minst 30 min.

  • Super! Ja, recept på raw sylt med chiafrön har cirkulerat ett tag nu. Jag har ett i boken som kom just ut också. Det här är för de som inte gillar konsistensen med chiafröna.

Kommentera

Strax kan du boka tjänster och onlineprogram direkt här via hemsidan - håll utkik efter uppdateringar! Fram tills dess - klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: