Äggfritt Glutenfritt Lunch och middag Vegan/Växtbaserat

Kikärtspasta med stekt grönkål, vitlök och tomat (glutenfritt, vegan)

IMG_1017

Sååå gott! Stekt grönkål, har du provat? Det är verkligen hur gott som helst. Man blir liksom beroende. Vill ha det till allt! Det här är en näringsrik och mättande vegorätt som går snabbt och lätt att laga med stekt grönkål, solroskärnor, vitlök, basilika och körsbärstomater. Allt i en och samma panna.

IMG_0998.JPG

Välj glutenfri pasta med omsorg. Prova dig fram vilka varianter du gillar bäst. Det finns numera en mängd olika pastasorter som är både nyttiga, i vissa fall väldigt proteinrika och naturligt glutenfria med rena och bra ingredienser. Av bönpasta-sorterna, som är gjorda av 100% bönor, linser eller kikärtor, är kikärtspasta min favorit. Bland andra naturligt glutenfria pastasorter är det rårispasta som jag gillar bäst. Serverar du glutenfri rårispasta (gjort på 100% råris/fullkornsris) till dina barn eller andra skeptiker kommer ingen märka någon skillnad från vanlig pasta.

Fördelen med att välja en pastasort baserad på bönor, linser eller kikärtor är att de är proteinrika och man behöver inte lägga till något protein i såsen eller som tillbehör. Koka istället rejäla portioner och smaksätt ordentligt. Men välj den pastasort du tycker är godast! Om du väljer rårispasta kan du byta ut solroskärnorna mot en lite större mängd valnötter till exempel.

Skriv ut receptet

Kikärtspasta med stekt grönkål, vitlök och tomat (glutenfritt, vegan)

Det här är en näringsrik och mättande vegorätt som går snabbt och lätt att laga med proteinrik pasta, stekt grönkål, solroskärnor, vitlök, basilika och körsbärstomater. Allt i en och samma panna.
MåltidHuvudrätt
KökFranskt, Växtbaserat, Vegan
Nyckelordmjölkfritt, Naturligt glutenfritt
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Portioner: 2 port
Kalorier: 503kcal

Ingredienser

Instruktioner

 • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Hetta upp en vid stekpanna med höga kanter till medelvärme och fräs löken i ett några minuter tills att den mjuknat och är genomskinlig.
 • Tillsätt grönkål, vitlök och solroskärnor och fortsätt att steka i ca 5 minuter tills att grönkålen mörknat och fått färg. Solroskärnorna ska ha en lite rostad yta.
 • Tillsätt tomat, basilika, salt och peppar och fortsätt att steka några minuter tills att tomaterna tillagats och blivit mjuka. Blanda grönsakerna med färdigkokt pasta och servera. Salta och peppra ordentligt!

Anteckning

Lägg till extra protein om du vill, tex stekt kyckling. Minska då pastaportionerna till normalstora istället för stora. När man gör den här rätten vegan så utgör pastan både källa till protein och kolhydrater så därför behöver man större portioner. 

Näringsinnehåll

Kalorier: 503kcal | Carbohydrates: 42g | Protein: 20g | Fat: 33g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 6g | Enkelomättat fett: 18g | Natrium: 473mg | Kalium: 387mg | Fiber: 10g | Socker: 6g | Vitamin A: 5430IU | Vitamin C: 63mg | Kalcium: 146mg | Järn: 8mg

(8) Comments

 1. Cathrine says:

  Hej! Jag undrar vart du hittar pastan på bilden? Har letat på nätet men hittar inga köpställen.

  1. Köpte den på hemköp hornstull. Det finns en massa andra märken också! Tex risent som kanske är den vanligaste.

 2. […] Kikärtspasta med stekt grönkål, vitlök, tomat & basilika […]

 3. […] 3. Kikärtspasta med stekt grönkål, vitlök, tomat & basilika […]

 4. Marina says:

  Detta var jättegott! Hela familjen åt med god aptit. Rätten är fräsch och mättande.

  1. Va kul! 🙂

 5. Madde says:

  Wow så gott! Hittade inte grönkål i affären men tog spenat i stället. Såååååå gott och alla i familjen älskade receptet.

 6. […] Kikärtspasta med stekt grönkål, vitlök och tomat (glutenfritt, vegan) […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: