Äggfritt Detox Frukost Mellanmål Mjölkfritt Paleo Raw food SCD-vänliga recept Sockerfritt Vegan/Växtbaserat

Blåbärs och kokoschia med instant raw-müsli

IMG_0882

Det här är en rejäl, mättande och proteinrik veganfrukost! Eller perfekt mellanmål efter att man rört ordentligt på sig. Chiagröt är verkligen en välförtjänt ny-klassiker på våra frukostbord och som medhavd mellis. Det är både nyttigt, enkelt att göra och gott! Jag använder nästan alltid hälften kokosmjölk, hälften vatten för en len och gräddig konsistens. Eller så gör jag min egen cashewmjölk och håller konsistensen lite tjockare än de blaskiga och vattniga varianter man kan köpa i butik. Ett annat sätt att få en fylligare och godare smak och konsistens är att mixa mjölken man använder med bär, t.ex. blåbär eller varför inte jordgubbar. Även banan blir gott. Tillsätt då en gnutta citron så att bananen inte blir brun när gröten står till sig.

Det är enkelt att blanda sin egen müsli direkt på tallriken. Jag toppade min blåbärs-chiagröt med pumpakärnor (proteinrika, vitaminrika och mättande), kokosflakes (kan ersättas med kokosflingor) och hackade aprikoser (har lägre GI än de flesta andra torkade frukter och innehåller mer fibrer).

IMG_0845

Blåbärs och kokoschia med instant-paleomüsli

1 port

  • 1,5 dl kokosmjölk eller hälften kokosmjölk/hälften vatten för en lättare variant (bör vara en kokosmjölk som du vet är god i smaken och jämn och len i konsistensen, det blir inte lika gott med en grynig variant)
  • 1,5 dl färska eller tinade blåbär
  • 1 knivsudd vaniljpulver
  • 2,5 msk chiafrön
  • 2 msk pumpakärnor
  • 2-3 msk kokosflakes eller kokosflingor
  • 3 torkade aprikoser delade i bitar

Mixa kokosmjölken och blåbären med stavmixer och rör i vaniljpulver och chiafrön. Efter 5 minuter, rör i gröten igen och låt sedan stå i minst 2 timmar eller över natten. Toppa med pumpakärnor, kokos och torkade aprikoser.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: