Äggfritt Dessert Glass Raw food Vegan/Växtbaserat

Nicecream med chokladrippel och karamellsmak (vegan)

img_1559

”Nicecream”-time! Vilodag idag efter en härlig helg med uppmärksamhet kring bägge böckerna ”Sju steg till ett friskare jag” och ”Laga Glutenfritt” på bokmässan i Göteborg. Men mer om det senare! Det blev en snabb glass-skål till mig själv med tv på eftermiddagen. Eftersom att bilderna blev så smarriga lägger jag upp recept… Men bananglass kan väl alla göra numera? Eller? Om inte så är det verkligen dags att börja experimentera fram dina favoritsmaksättningar! Dela gärna med er i kommentarer vilka som är era bästa kombinationer.

Bananglass med chokladrippel och kokoskaramellsmak

Kom ihåg att bananerna är ordentligt mogna när ni fryser in dom! De kan gärna var rejält bruna i skalet. Idag blev det en extra söt och festlig variant av nicecream med dadlar, mörk choklad och toppad med kokossirap. Till vardags och mellanmål räcker sötman från bananen.

Nicecream med chokladrippel och karamellsmak (vegan)

1 port

  • Frysta bananbitar från ca 1-1,5 banan
  • 1 msk jordnötssmör eller mandelsmör
  • 2 dadlar (färska, urkärnade)
  • 1 msk kokosflakes
  • 1 msk kakao
  • 1 krm vaniljpulver
  • ca 15-20 g mörk choklad
  • 2 msk kokosmjölk eller kokosgrädde (helst bara det vita, tjocka som separerat sig i en burk)
  • Ev kokossirap att ringla över (eller honung eller lönnsirap)

Kör alla ingredienser utom kokosmjölken i en matberedare tills att allt är finhackat och börjar klibba ihop sig. Tillsätt kokosmjölken och kör matberedaren igen tills att konsistensen är glasslik. Skrapa ned sidorna av matberedaren några gånger om det behövs och mixa igen tills att glassen gått ihop sig. Ringla ev lite extra kokossirap eller annan sötning över om du vill. Servera genast! Ställ in i frysen en stund om glassen blivit för mjuk.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Förtroendemärke
%d bloggare gillar detta: