Äggfritt Lunch och middag Mjölkfritt Paleo

Thaibiffsallad med glasnudlar ur boken ”Laga glutenfritt”

Thaibiffsallad med glasnudlar ur Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker av Susanne Hovenäs, Nilla GunnarssonBloggen Smak för mat har recenserat vår bok Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker som kom ut i augusti 2016. De delade även receptet på Thaibiffsallad med glasnudlar ur boken som råkar vara ett av mina favoritrecept. Så det var lika bra att dela det här också! Jag bjöd faktiskt på just den här rätten på min senaste födelsedag. Det är en perfekt och enkel bjudrätt när flera kommer på middag eftersom att den är vacker och känns både fräsh och lyxig som bufféerätt. Det vill säga; lägg gärna upp den på ett stort vackert bufféefat och servera dressingen a par om kanske fler än 4 personer kommer på middag.

Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker av Susanne Hovenäs, Nilla GunnarssonSmak för mat skriver så här: ”Boken är en utmärkt guide till dig som vill laga glutenfritt, men som inte är så hemma på området. Vi får en inblick i vilka mjölsorter som är naturligt glutefria. Vi får tips på glutenfria alternativ till pasta och nudlar som finns i butik, men också recept på hemmalagad glutenfri pasta, med eller utan ägg.

Det är en inspirerande bok för såväl den glutenintolerante som den som ”frivilligt” väljer bort gluten. Boken innehåller många varierande och frestande recept, recept på hur man lagar glutenfri mat utan att för den skull kompromissa med smaken.

Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson väljer ekologiska råvaror och naturliga smaksättare i så stor utsträckning som möjligt och deras recept har ett balanserat näringsinnehåll. Tillsammans har de tidigare skrivit kokboken Baka glutenfritt från 2015.”

 

Thaibiffsallad med glasnudlar

2 port

 • 200 g glasnudlar
 • 100 g blandade salladsblad
 • 10 körsbärstomater, halverade
 • 1 liten rödlök, fint skivad
 • 1⁄2 gurka, skuren i tunna stavar
 • 1⁄2 dl färsk koriander, hackad
 • 1⁄2 dl myntablad, hackade
 • 200–250 g rumstempererad nötstek av ytterfilé eller entrecôte
 • salt och peppar
 • 1 msk olja

Dressing

 • 1⁄2 färsk chili, urkärnad och tunt skivad
 • 1–2 vitlöksklyftor, pressade
 • 1 msk färsk koriander,
 • hackad 1 tsk agavesirap eller honung
 • 2 msk fisksås eller tamarisås
 • saft från 1⁄2 lime
 • 3 msk olivolja eller jordnötsolja

Topping

 • färsk koriander och mynta
 • svarta sesamfrön

Laga nudlarna enligt beskrivningen på paketet, skölj dem i kallt vatten och låt rinna av. Blanda ingredienserna till salladen. Rör ner nudlarna. Lägg upp en bädd av sallad och nudlar på ett uppläggningsfat. Gör dressingen genom att blanda samman ingredienserna och smaka av.

Krydda köttet på bägge sidor med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet på båda sidorna i 2–3 minuter eller mer, beroende på tjocklek och hur genomstekt du vill ha det. Låt köttet vila i ett par minuter på en tallrik.

Skiva köttet tunt och lägg det på salladen. Strö över koriander, mynta och sesamfrön. Ringla över dressing efter tycke och smak.

 


Laga glutenfritt OmslagReceptet är hämtat ur Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson trevliga kokbok Laga glutenfritt. Pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker (Bokförlaget Semic, 2016).

(2) Comments

 1. Jessica says:

  Hej!

  Vill bara kolla,
  på bilden är det även paprika & rädisa, utöver det som står på receptet också va?
  Tack på förhand =)

 2. […] Thaibiffsallad med glasnudlar […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: