kostråd

Hur stor betydelse har en kostomställning egentligen?

Redogörelsen nedan är en mycket personlig reflektion som beskriver processen av en lyckad kostomställning på ett reflekterande sätt. Personen som skrivit till mig har deltagit i Kostprogrammet online och utgått från boken Sju steg till ett friskare jag : utan gluten mjölk och socker.

Vad kan hända efter tre veckor med ren och läkande kost?

nilla_mg_9251”Tiden bara springer på och jag fattar inte att tre veckor snart har gått. Jag skulle återkoppla hur det har gått och det har gått riktigt bra. Jag har börjat äta mer ordentlig mat men jag har också blivit bättre på att lyssna på kroppen och i andra fall äta mindre portioner. Jag har upptäckt att omelett funkar på morgonen och även om jag känner att magen är orolig så pajar den inte ur och jag får inte en massa magknip.

Andra förändringar som jag har märkt sedan den första veckan då jag inte mådde så bra; ingen PMS och bara en gnutta mensvärk, brukar ta värktabletter. Piggare och behöver mindre sömn. Har gått ner i vikt (2-3 kg) och kommer i gamla kläder. Känner mig dessutom mycket smalare eftersom jag inte går och är uppsvälld hela tiden. Magen funkar för det mesta och om den inte gör det någon gång så har jag i alla fall inte ont.

Jag minns inte när jag har fungerat så här bra senast… 

Det går jättebra att äta den nya kosten, jag tycker inte synd om mig och jag kämpar inte som jag gjort tidigare med annan kost. Jag har slutat att äta på känslor och lärt mig vad jag ska göra när jag dippar. Jag känner att jag kan leva så här och tänker att jag vill fortsätta så tills jag når normalvikt. Jag saknar inget än så länge eftersom ingenting kan smaka så gott att jag vill riskera att få ont i magen igen. Inser hur begränsande det har varit och är nästan euforisk över vad det här nya kan innebära.

Jag har haft lite problem att sova och vet inte riktigt varför. Jag har fått negativa besked och varit med om jobbiga saker så det kan säkert spela in. Samtidigt har jag känt mig sprallig som ett barn på julafton över att jag faktiskt mår så bra och att det funkar så jag tror att jag har haft svårt att sova på grund av det. Älskar att prova mina kläder och se att jag kommer i dem 🙂

Jag är också helt förvånad över att jag kan äta råa grönsaker utan att få ont i magen. Jag frossar i en massa gott och hittar vägar att lösa min vardag. Jag är så glad över att jag spontant hoppade på programmet och jag fattar inte att jag har uppnått den här förändringen på så kort tid.

Så tack för en inspirerande bok!”
Sju steg till ett friskare jag omslagDet här är alltså ett personligt brev som jag fått tillåtelse att dela här på bloggen skrivet av en deltagare i kostprogrammet online. Du kan själv genomföra samma kostomställning genom att följa råden och recepten i boken…

(2) Comments

 1. Så fantastisk att läsa! Glädjande !
  Jsg tror helt övertygad, i alla fall som jag känner mig är detta en förändring för livet och jag är lycklig för det.
  Tex att jag inte känner sug efter ost (ta upp det ofta, men det är en stor sak) – när Candida upptäcktes fick jag strikt besked från en näringsterapeut vad jag skulle äta/inte äta men
  jag fick äta ’lie ost ’ sade hon.
  Men vad är lite? Det var uppstarten till denna kurs för ca ett år sedan
  I 3 månader!!! – inte 3 vk !!! Fick jag utesluta allt vi har fått utesluta under dessa 3 vk

  Man känner i kroppen! Lyssnar man så berättar kroppen vad den vill ha – på riktigt!

  1. Tusen tack Elda för din feedback! <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: