Snabbdessert till vardags med banan och choklad (mjölkfritt, utan vitt socker, vegan)

"banan split" i vardags-dessert-format

Den här desserten är enkel och snabb att svänga ihop med banan eller annan frukt i bitar, hackad mandel och nötter och ringlad med den goda chokladsåsen (vegan, utan vitt socker) som jag lade upp recept på tidigare i veckan. Har du inte färdig chokladsås (som jag hade i kylen) så vispar du ihop den på 5 minuter, eller så smälter du bara lite mörk choklad och ringlar över istället. Det blir smak av Banana Split fast med rejält mycket lägre GI-värde! Ersätt den färska bananen med bananglass så blir det ännu mer likt Banana Split i smak och känsla.

Till vardags är det trevligt och gott att runda av måltiden med något sött. Det är faktiskt ett helt naturligt sätt att äta och bra för matsmältningen för många – som lätt blir fel och går över styr om det söta man äter är större mängder vitt socker.

img_2201

Man kan tänka att en dessert är en liten måltid eller utgör en del av din middag så den bör bestå av bra och nyttiga ingredienser som gör din kropp gott. Då har desserten en viktig funktion. En frukt är basbildande för kroppen och kakao/choklad innehåller antioxidanter och höjer humöret och verkar uppiggande. Mandel och nötter innehåller bl.a. e-vitamin, viktiga mineraler och nyttiga fetter.

Snabbdessert till vardags med banan och choklad

1 port

  • 1 banan i bitar
  • 5-10 mandlar, valnötter, hasselnötter eller andra nötter -hackade
  • 1-2 msk chokladsås eller 15-20 g smält mörk choklad
  • Valfritt: 1-2 msk kokosgrädde med vaniljpulver (jag skippade det)

Lägg bitar av banan i en serveringsskål, ringla chokladsås eller smält choklad över och strö sedan med hackad mandel eller nötter.

Kommentera

Strax kan du boka tjänster och onlineprogram direkt här via hemsidan - håll utkik efter uppdateringar! Fram tills dess - klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: