Annonser

Stort tack! Ett reflekterande nyårsbrev…

gott-nytt-a%cc%8arVad gör ett år till ett bra år? Är det frid, ro, harmoni och lycka? Är det när vi uppnår alla våra mål, när alla relationer är fridfulla? Eller hur räknar man? 

För mig har det faktiskt varit ett år av en hel del ovetskap och förvirring. Tack och lov har jag haft insikt om varför och jag har aldrig tvivlat på att jag varit på rätt spår. Till exempel har jag varit väl medveten om att jag har behövt vila, stanna upp och utvärdera efter nästan tre års snabb utveckling och expansion. Som vanligt kommer man inte undan med att vara något annat än 100 % ärlig mot sig själv; när jag någon gång kört på i fel riktning eller med fel energi i motorn har det varje gång tagit stopp. Jag har hela tiden tvingats att omvärdera och starta om. Nu i backspegeln ser jag hur nödvändigt det varit. En helt ny energi börjar redan sakta men påtagligt att sippra in i kropp och sinne med löfte om nya tider och ett nytt obeprövat sätt att röra sig framåt. Ännu mer ärligt, ännu mer autentiskt mot både mig och de jag arbetar för.

Under 2016 kom jag ut med 2 nya böcker samtidigt: Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker och Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker. Det har också varit det andra året i rad som jag helt har försörjt mig på företaget. Vilket känns rätt så storslaget måste jag erkänna; insikten att jag verkligen kommer att få fortsätta så här. Det är så omätbart tacksamt att få arbeta med det jag tror på, det jag älskar att göra och att få hjälpa människor att hitta rätt med kost, känslor och vanor.

Det var inte helt enkelt att under halva 2015, och halva 2016 jobba på två böcker samtidigt, men när möjligheten gavs fanns inte ett spår av tveksamhet om att jag skulle tacka ja. Vem har förresten sagt att enkelt alltid är roligast? Båda böckerna hade trots allt en väldigt självskriven känsla över sig (pun intended) …de var liksom redan klara på något sätt, redan innan de var skrivna. ”Laga glutenfritt” var för det första en självklar uppföljare till ”Baka glutenfritt”. I den delade jag med mig av gamla receptfavoriter och klassiker från både min professionella karriär som matlagare, bloggare och som hemmakock. Recepten har vi såklart arbetat om och omvandlat så att de är glutenfria. Boken ”Sju steg…” är baserad på mitt arbete med kost och näringsrådgivning med individuella klienter och med onlineprogrammet. Under mitt arbete med materialet så har jag hela tiden haft en stark önskan om att nå ut till fler människor som kan bli hjälpta. Magiskt nog kom den möjligheten!

Jag älskar att inspirera till god mat och på samma gång vara öppen för att lära mig mer om hälsa, smaker och att vara med i utvecklingen av den nya hållbara maten som når större och större spridning på planeten. Så mitt största tack i år går ut till alla följare av nillaskitchen, till alla klienter, läsare och kunder. Det är era behov som styr mitt arbete. Den största tillfredsställelsen upplever jag när andra människor mår bättre eller blir berikade av det jag gör och erbjuder. Läs ”tackordet” i ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och sockersom är riktat till er:

”TACK

Jag vill allra främst tacka alla mina klienter som kommit till mig i kost- och näringsrådgivning och coachning privat eller som deltagit i någon av kurserna online. Den här boken har ni skapat genom mig. Era behov, era svårigheter, er vilja, er tro på er själva mot alla odds, era önskningar och mål har inspirerat mig att skapa grundmaterialet till den här boken. För att underlätta vårt arbete tillsammans har texterna kommit till. Det är för att täcka era behov i vardagen som jag har satt samman huvuddelen av recepten. Om du som före detta klient till mig läser detta, ta åt dig och inse att du genom din egen resa mot välmående nu bidrar till att hjälpa så många fler.”

Självklart ett megatack till bästa Susanne Hovenäs som jag nu gjort två böcker tillsammans med. Och mästerfotograf Eva Hildén som jag gjort tre böcker tillsammans med på två korta år! Teamen på de bägge förlagen har sett till att det blivit ursnygga, pedagogiska och vackra böcker som jag verkligen är stolt över att visa upp. Tusen tack bokförlaget Semic och bokförlaget Max Ström!

Gott nytt år allihopa! Jag önskar er all kärlek, hälsa och lycka!

 

 

Annonser

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: