Nilla's Kitchen

Vikt i balans, varför inte räkna kalorier? – 5 kostråd för viktnedgång

Nilla's Kitchen

Nilla_MG_9253De senaste åren har det uppmärksammats att ett begränsat kaloriintag absolut inte är det enda sättet att gå ned i vikt. Många går ändå runt i en ständig jakt efter kalorier. Nya dieter och kostprogram dyker upp med kaloritänk. Varför? Jo, för att man såklart kortsiktigt går ned i vikt av att äta mindre under en period. Alla nya kostprogram och dieter som förespråkar begränsat med kolhydrater fungerar under en tid. Men på lång sikt är kaloriberäkning inte alls ett särskilt bra sätt att förhålla sig till mat, varken emotionellt och mentalt eller fysiskt. Över tid är det ett större perspektiv vi behöver anamma för att hjälpa kroppen att uppnå balans.

Att räkna kalorier kan upplevas under en period som att man har återfått kontrollen och att man har uppnått stabilitet. Tyvärr handlar det oftast om en falsk känsla av kontroll som många gånger istället leder till en ännu sämre kontakt…

View original post 1 700 fler ord

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: