Nilla's Kitchen

Min gröna Biryani med linser och nötter (vegan)

Nilla's Kitchen

Vegan Biriyani

En underbar, smakrik (inte stark), indisk rätt som jag fullkomligt älskar! Den liksom värmer på insidan på ett snällt sätt. För er som är insatta i Ayurveda så är den här mumsiga risbaserade rätten Pitta-balanserande.  Det vill säga, trots att rätten är varm och smakrik samt innehåller inflammationsdämpande kryddor, så är den inte hettande utan lugnande och harmoniserande för kroppen. Läs mer om Ayurveda här… följ även länken om du vill testa vilken dosha-typ du är.

IMG_0279

Som vegansk rätt är den här Biryanin näringsrik, mättande med lång mättnadstid och den ger dessutom fullvärdigt protein med kombinationen ris och linser. Som vegan behöver man tänka efter lite extra när man väljer proteinkällor, men det är verkligen inte särskilt svårt! Bönor, linser, nötter och frön är till exempel proteinrika, men ger inte alla essentiella aminosyrorna (proteinets beståndsdelar) och räknas alltså inte på egen hand som fullvärdigt protein. Kombinerar man bönorna eller linserna med till exempel ris…

View original post 403 fler ord

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: