Gratis veckomenyer Lunch och middag Mat Vegan/Växtbaserat

Nyhet! Gratis veckomenyer utan gluten, mjölk & socker med vego/vegantips

collage_veckomenyer1

Här börjar något helt nytt! Med början idag börjar jag lägga upp veckomenyer utan gluten, mjölk och socker här på bloggen gratis varje vecka! Vad sägs om det? Finns det behov?  Den första veckomenyn hittar du längst ned i inlägget. Tanken är att menyn ska hjälpa fler att övergå till och bibehålla en ren och läkande kost till vardags.

Menyn består av 4 recept per vecka. Jag länkar till befintliga recept på nätet med Nilla’s tips när det behövs om hur man kan byta ut råvaror och ingredienser. Jag tipsar även om hur man gör varje rätt vego och vegan. Anledningen till att det är 4 recept per vecka är för att man ska ha utrymme att äta rester några dagar i veckan och så att man inte behöver handla på sig för mycket olika livsmedel.

Syftet med det här lilla projektet är att inspirera till att det är roligt och mycket godare att laga hälsosam mat! Dessutom vill jag ju att fler ska upptäcka hur bra man mår när man äter bra och hälsosamt och att våga testa glutenfritt och mjölkfritt.

Tips: prenumerera på bloggen så missar du inga veckomenyer i framtiden. Du skriver själv i din epostadress och klickar prenumerera till vänster i webbläsaren.


Veckomeny utan gluten, mjölk & socker (nr 1)

Dag 1

Kikärtspasta med stekt grönkål, vitlök och tomat (vegan)

Dag 2

Stekt lax med granatäppelsallad och rostad blomkålshummus 
Nilla’s tips: Använd quinoa eller råris istället för couscous eller bulgur. Byt ut granatäpplekärnorna mot en filéad grapefrukt eller en tärnad persika om du vill. Använd kokosolja istället för smör.
Vegan: Ersätt laxen med tempeh som du steker i strimlor och kryddar extra med tamari. Strö ev också med pumpakärnor.

Dag 3

Tom kha gai – Thailandsk kycklingsoppa
Nilla’s tips:  Lägg till ett helt broccolihuvud delad i buketter, en finstrimlad morot och en näve haricots vertes eller sockerärtor när det är 3 minuter kvar på koktiden för att få en mättande middagssoppa. Citrongräs, limeblad och fisksås kan bytas mot ca 1 msk Grön Currypasta.

Vego/vegan: Ersätt kycklingen med tärningar av tofu eller räkor. 

Dag 4

Sallad niçoise – mättande tonfisksallad

Nilla’s tips: Byt potatis mot avokado om du vill. Välj äppelcidervinäger eller citron istället för vitvinsvinäger. Det går bra att använda ljumna potatisar och ägg, särskilt nu på vintern för en ljummen sallad. Öka gärna på mängden bladgrönt.
Vego/vegan: ersätt tonfisken med mer ägg eller 1,5 dl förvällda edamemebönor per port och 2 msk rostade pumpakärnor.

Bilderna i collaget är hämtade från receptsiorna jag länkat till.

(131) Comments

 1. Ingmari says:

  Hej
  Jag vill gärna få gratis veckomeny utan socker och gluten
  Mvh
  Ingmari

 2. Anna says:

  Vilket fantastiskt bra och generöst initiativ 🙏🏻 Önskar få dessa inspirerande veckomenyer på min mail oxå!
  Tack❤

  1. 🙂 Du måste själv skriva i din epostadress och klicka prenumerera till vänster i webbläsaren under ”SÖK”-rutan i menyn. Jag kan inte prenumerera åt er tyvärr!

   Detaljerad förklaring: Om du har sidan öppen på en datorskärm så har du en prenumereraknapp under ”SÖK”-rutan till vänster i webbläsaren. Även längst ned på sidan, under alla kommentarer, under instagramrutan. Tyvärr har jag ingen länk jag kan använda utan man måste fylla i sin adress själv. Lycka till!

 3. Ibo Schupp-Jonasson says:

  Ja tack 😊

  1. 🙂 Du måste själv skriva i din epostadress och klicka prenumerera till vänster i webbläsaren under ”SÖK”-rutan i menyn. Jag kan inte prenumerera åt er tyvärr!

   Detaljerad förklaring: Om du har sidan öppen på en datorskärm så har du en prenumereraknapp under ”SÖK”-rutan till vänster i webbläsaren. Även längst ned på sidan, under alla kommentarer, under instagramrutan. Tyvärr har jag ingen länk jag kan använda utan man måste fylla i sin adress själv. Lycka till!

 4. Maud Svensson says:

  Veckomeny Tack

  1. 🙂 Du måste själv skriva i din epostadress och klicka prenumerera till vänster i webbläsaren under ”SÖK”-rutan i menyn. Jag kan inte prenumerera åt er tyvärr!

   Detaljerad förklaring: Om du har sidan öppen på en datorskärm så har du en prenumereraknapp under ”SÖK”-rutan till vänster i webbläsaren. Även längst ned på sidan, under alla kommentarer, under instagramrutan. Tyvärr har jag ingen länk jag kan använda utan man måste fylla i sin adress själv. Lycka till!

 5. Helena says:

  Vill jättegärna ha veckomenyer utan socker 😃

  1. 🙂 Du måste själv skriva i din epostadress och klicka prenumerera till vänster i webbläsaren under ”SÖK”-rutan i menyn. Jag kan inte prenumerera åt er tyvärr!

   Detaljerad förklaring: Om du har sidan öppen på en datorskärm så har du en prenumereraknapp under ”SÖK”-rutan till vänster i webbläsaren. Även längst ned på sidan, under alla kommentarer, under instagramrutan. Tyvärr har jag ingen länk jag kan använda utan man måste fylla i sin adress själv. Lycka till!

 6. Åsa says:

  Jag letar efter knapp att följa dig. Så mycket härlig inspiration och kunskap. Tack!

 7. Emma says:

  Tar gärna del av veckomenyer 🙏

  1. 🙂 Du måste själv skriva i din epostadress och klicka prenumerera till vänster i webbläsaren under ”SÖK”-rutan i menyn. Jag kan inte prenumerera åt er tyvärr!

   Detaljerad förklaring: Om du har sidan öppen på en datorskärm så har du en prenumereraknapp under ”SÖK”-rutan till vänster i webbläsaren. Även längst ned på sidan, under alla kommentarer, under instagramrutan. Tyvärr har jag ingen länk jag kan använda utan man måste fylla i sin adress själv. Lycka till!

 8. Zandra-Berta Uhr says:

  Så generöst!
  Prenumerar gärna!

  1. 🙂 Du måste själv skriva i din epostadress och klicka prenumerera till vänster i webbläsaren under ”SÖK”-rutan i menyn. Jag kan inte prenumerera åt er tyvärr!

   Detaljerad förklaring: Om du har sidan öppen på en datorskärm så har du en prenumereraknapp under ”SÖK”-rutan till vänster i webbläsaren. Även längst ned på sidan, under alla kommentarer, under instagramrutan. Tyvärr har jag ingen länk jag kan använda utan man måste fylla i sin adress själv. Lycka till!

 9. Elisabeth Melander says:

  Tar tacksamt emot veckomenyerna!

  1. 🙂 Du måste själv skriva i din epostadress och klicka prenumerera till vänster i webbläsaren under ”SÖK”-rutan i menyn. Jag kan inte prenumerera åt er tyvärr!

   Detaljerad förklaring: Om du har sidan öppen på en datorskärm så har du en prenumereraknapp under ”SÖK”-rutan till vänster i webbläsaren. Även längst ned på sidan, under alla kommentarer, under instagramrutan. Tyvärr har jag ingen länk jag kan använda utan man måste fylla i sin adress själv. Lycka till!

 10. Lina says:

  Tack tack

 11. Malin says:

  Inspirerande😊

 12. Linda Alkstrand says:

  Alla meny tips mottages tacksamt 🙂

  1. 🙂 Du måste själv skriva i din epostadress och klicka prenumerera till vänster i webbläsaren under ”SÖK”-rutan i menyn. Jag kan inte prenumerera åt er tyvärr!

   Detaljerad förklaring: Om du har sidan öppen på en datorskärm så har du en prenumereraknapp under ”SÖK”-rutan till vänster i webbläsaren. Även längst ned på sidan, under alla kommentarer, under instagramrutan. Tyvärr har jag ingen länk jag kan använda utan man måste fylla i sin adress själv. Lycka till!

 13. Anna Lindblom says:

  Hej
  Jag vill gärna få veckomenyer via mail
  Mvh
  Anna

  1. 🙂 Du måste själv skriva i din epostadress och klicka prenumerera till vänster i webbläsaren under ”SÖK”-rutan i menyn. Jag kan inte prenumerera åt er tyvärr!

   Detaljerad förklaring: Om du har sidan öppen på en datorskärm så har du en prenumereraknapp under ”SÖK”-rutan till vänster i webbläsaren. Även längst ned på sidan, under alla kommentarer, under instagramrutan. Tyvärr har jag ingen länk jag kan använda utan man måste fylla i sin adress själv. Lycka till!

 14. Önskar gratis gluten-sockerfria
  menyer.
  Tack.

  1. 🙂 Du måste själv skriva i din epostadress och klicka prenumerera till vänster i webbläsaren under ”SÖK”-rutan i menyn. Jag kan inte prenumerera åt er tyvärr!

   Detaljerad förklaring: Om du har sidan öppen på en datorskärm så har du en prenumereraknapp under ”SÖK”-rutan till vänster i webbläsaren. Även längst ned på sidan, under alla kommentarer, under instagramrutan. Tyvärr har jag ingen länk jag kan använda utan man måste fylla i sin adress själv. Lycka till!

 15. Nina Widell says:

  Ja tack!

 16. Linda Wardlow says:

  Jag blev jätteglad när jag såg att du vill dela veckomenyer med recept! Så väldigt generöst, tack!

 17. Ulrika Källqvist says:

  Toppen! Jag vill gärna få veckomenyerna…Tusen tack!

  1. 🙂 Du måste själv skriva i din epostadress och klicka prenumerera till vänster i webbläsaren under ”SÖK”-rutan i menyn. Jag kan inte prenumerera åt er tyvärr!

   Detaljerad förklaring: Om du har sidan öppen på en datorskärm så har du en prenumereraknapp under ”SÖK”-rutan till vänster i webbläsaren. Även längst ned på sidan, under alla kommentarer, under instagramrutan. Tyvärr har jag ingen länk jag kan använda utan man måste fylla i sin adress själv. Lycka till!

 18. Christina says:

  Hej!

  Vill jättegärna få dina veckomatsedlar på mail.

  Tack på förhand.

  1. 🙂 Du måste själv skriva i din epostadress och klicka prenumerera till vänster i webbläsaren under ”SÖK”-rutan i menyn. Jag kan inte prenumerera åt er tyvärr!

   Detaljerad förklaring: Om du har sidan öppen på en datorskärm så har du en prenumereraknapp under ”SÖK”-rutan till vänster i webbläsaren. Även längst ned på sidan, under alla kommentarer, under instagramrutan. Tyvärr har jag ingen länk jag kan använda utan man måste fylla i sin adress själv. Lycka till!

 19. Kicki Ersson says:

  Hej

  Så bra med veckomenyn. Fick din bok av tomten. Inspirerande.

  Hälsningar Kicki

 20. Linda says:

  Ja tack!

 21. Elisabeth colm says:

  Prenumererar gärna på din veckomeny. Låter både gott och hälsosamt.

  Mvh Elisabeth

  Så glad att hittat din sida på Facebook. Följer Nilla nu.

  1. 🙂 Du måste själv skriva i din epostadress och klicka prenumerera till vänster i webbläsaren under ”SÖK”-rutan i menyn. Jag kan inte prenumerera åt er tyvärr!

   Detaljerad förklaring: Om du har sidan öppen på en datorskärm så har du en prenumereraknapp under ”SÖK”-rutan till vänster i webbläsaren. Även längst ned på sidan, under alla kommentarer, under instagramrutan. Tyvärr har jag ingen länk jag kan använda utan man måste fylla i sin adress själv. Lycka till!

 22. Elisabet Öman says:

  Vill gärna ha dina veckopengen via mail.
  Tack😊

 23. Anna says:

  Jag vill gärna ha gratis veckomenyer. Tusen tack!

 24. Ywonne kuzmanowsky says:

  Så generöst! Jag tar gärna del av fina recept via mail! 🙏 Ywonne

 25. Christina says:

  Hej!
  Vad generöst av dig att dela menyer. Jag önskar gärna veckomenyer till min mejl.
  Tusen tack!😊Christina

 26. Mari Nestor says:

  Hej. Tack vill gärna ha veckomenyn utan socker glutenfri och mjölkfritt

  1. 🙂 Du måste själv skriva i din epostadress och klicka prenumerera till vänster i webbläsaren under ”SÖK”-rutan i menyn. Jag kan inte prenumerera åt er tyvärr!

   Detaljerad förklaring: Om du har sidan öppen på en datorskärm så har du en prenumereraknapp under ”SÖK”-rutan till vänster i webbläsaren. Även längst ned på sidan, under alla kommentarer, under instagramrutan. Tyvärr har jag ingen länk jag kan använda utan man måste fylla i sin adress själv. Lycka till!

 27. Anki says:

  Verkar superbra. Tar tacksamt emot.

  1. 🙂 Du måste själv skriva i din epostadress och klicka prenumerera till vänster i webbläsaren under ”SÖK”-rutan i menyn. Jag kan inte prenumerera åt er tyvärr!

   Detaljerad förklaring: Om du har sidan öppen på en datorskärm så har du en prenumereraknapp under ”SÖK”-rutan till vänster i webbläsaren. Även längst ned på sidan, under alla kommentarer, under instagramrutan. Tyvärr har jag ingen länk jag kan använda utan man måste fylla i sin adress själv. Lycka till!

 28. Louise says:

  Å, så inspirerande! Jag skulle också jättegärnavilja ha veckomenyerna på mail☺️

  1. 🙂 Du måste själv skriva i din epostadress och klicka prenumerera till vänster i webbläsaren under ”SÖK”-rutan i menyn. Jag kan inte prenumerera åt er tyvärr!

   Detaljerad förklaring: Om du har sidan öppen på en datorskärm så har du en prenumereraknapp under ”SÖK”-rutan till vänster i webbläsaren. Även längst ned på sidan, under alla kommentarer, under instagramrutan. Tyvärr har jag ingen länk jag kan använda utan man måste fylla i sin adress själv. Lycka till!

  2. Louise says:

   Aha, såg nu hur man skulle göra för att prenumerera på bloggen!!

 29. Wenche Molthon says:

  Vill gärna ha recept utan gluten och socker tack

 30. Malwina Tornblad says:

  Jag vill prenumerera, hur gör jag? Finns ingen ”knapp” att trycka på?
  Låter helt underbart med dina menyer 😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: