Gratis veckomeny (nr 1) utan gluten, mjölk & socker med vego/vegantips

collage_meny-1OBS! OBS! OBS! Den här veckomenyn har jag redan lagt ut i det här inlägget. Jag separerar nu bara ut själva veckomenyn från uppstartsinlägget så att det i framtiden är lättare hitta bland andra numrerade menyer. Det här är alltså veckomeny nr 1 igen!

 • Tips: prenumerera på bloggen så missar du inga veckomenyer i framtiden. Du skriver själv i din epostadress och klickar prenumerera till vänster i webbläsaren.

Ge feedback och dela din upplevelse med andra

 • Dela dina bilder och din upplevelse med likasinnade, gå med i facebookgruppen Nilla’s Kitchen – kostprogram online.
 • På instagram, använd hashtag #nillaskitchen #nillaskitchenveckomeny #sjustegtillettfriskarejag
 • Kommentera inläggen på bloggen med frågor och feedback hur rätterna smakade. Det är bra för andra och även för mig så att jag kan fortsätta att utveckla mitt sökande efter perfekta recept till er!

Veckomeny (nr 1) utan gluten, mjölk & socker med vego/vegantips

 • Dag 1

  Kikärtspasta med stekt grönkål, vitlök och tomat (vegan)

 • Dag 2

  Stekt lax med granatäppelsallad och rostad blomkålshummus 
  Nilla’s tips: Använd quinoa eller råris istället för couscous eller bulgur. Byt ut granatäpplekärnorna mot en filéad grapefrukt eller en tärnad persika om du vill. Använd kokosolja istället för smör.
  Vegan: Ersätt laxen med tempeh som du steker i strimlor och kryddar extra med tamari. Strö ev också med pumpakärnor.

 • Dag 3

  Tom kha gai – Thailandsk kycklingsoppa
  Nilla’s tips:  Lägg till ett helt broccolihuvud delad i buketter, en finstrimlad morot och en näve haricots vertes eller sockerärtor när det är 3 minuter kvar på koktiden för att få en mättande middagssoppa. Citrongräs, limeblad och fisksås kan bytas mot ca 1 msk Grön Currypasta.

  Vego/vegan: Ersätt kycklingen med tärningar av tofu eller räkor. 

 • Dag 4

  Sallad niçoise – mättande tonfisksallad
  Nilla’s tips: Byt potatis mot avokado om du vill. Välj äppelcidervinäger eller citron istället för vitvinsvinäger. Det går bra att använda ljumna potatisar och ägg, särskilt nu på vintern för en ljummen sallad. Öka gärna på mängden bladgrönt.
  Vego/vegan: ersätt tonfisken med mer ägg eller 1,5 dl förvällda edamemebönor per port och 2 msk rostade pumpakärnor.


Webbshop…

 1. Cecilia

  Detta är helt toppen!!!! När man jobbar som personlig assistent och även ska hinna planera, inhandla och laga mat till sig själv och en kinkig 3 åring så är detta bara helt magiskt!!!

  <3<3<3<3 Du räddade min vecka!!!

Kommentera

Strax kan du boka tjänster och onlineprogram direkt här via hemsidan - håll utkik efter uppdateringar! Fram tills dess - klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: