Gratis veckomenyer Lunch och middag Mat Mjölkfritt Vegan/Växtbaserat

gratis veckomeny (nr 3) utan gluten & mjölk med vegantips

collage_vecka3-1Om veckomenyerna…

Varje vecka lägger jag ut en veckomeny där jag länkar till särskilt utvalda recept utan gluten, mjölk och socker. Menyerna består av 4 recept per vecka. Jag länkar  alltså till befintliga recept på nätet och lägger till Nilla’s tips när det behövs om hur man kan byta ut råvaror och ingredienser i recepten. Jag tipsar även om hur man gör varje rätt vegan. Läs mer här… Hitta alla veckomenyer här…

Anledningen till att det är 4 recept per vecka är för att man ska ha utrymme att äta rester några dagar i veckan och så att man inte behöver handla på sig för mycket olika råvaror. Förhoppningsvis hittar du också nya favoriträtter som du vill laga igen och igen. ❤

 • Tips: prenumerera på bloggen så missar du inga veckomenyer i framtiden! Du skriver själv i din e-postadress och klickar prenumerera till vänster i webbläsaren. Det räcker inte med att du kommenterar inlägget att du vill prenumerera.
Hitta alla veckomenyer här…

Veckomeny (nr 3) utan gluten & mjölk  med vegantips

Recept med mycket smak den här veckan! Lycka till och smaklig spis!

HASHTAGGA DINA BILDER PÅ INSTAGRAM: #nillaskitchenveckomeny eller #nillaskitchen

 • Dag 1

  Bönpasta med svartkål, soltorkad tomat och lök (vegan)
  Nilla’s tips: Byt svartkål mot 1 stor zucchini i tunna halverade skivor om du inte gillar eller får tag i svartkål/grönkål. Stek tillsammans med löken. Koka stora portioner pasta/bönspagetti!

 • Dag 2

  Lax med ljummen citrus och rödbetssallad
  Nilla’s tips: Rödbetorna behöver inte svalna tycker inte jag som receptet anger. De kan rostas i ugn istället för att kokas om du vill: skala och klyfta då rödbetorna, ringla med olivolja och salta och tillaga i ugn ca 30 min 225°C. Byt pinjenötter mot mandel eller pumpakärnor för billigare alt. Lägg till kokt quinoa för extra mättnad om du vill.
  Vegan: Ersätt fisken med 1 burk sköljda bönor som smaksätts med extra citron, olivolja och + 0,5 dl rostade solroskärnor. Eller väl kryddad och stekt tofu. 

 • Dag 3

  Kycklinggryta med tomat och oliver
  Nilla’s tips: Använd kycklingklubbor eller lår för lite billigare pris och låt då koka i tomatsåsen ca 25 min. Servera med fullkornris/råris eller quinoa och en god sallad.
  Vegan: Byt kycklingen mot röda linser (0,5 dl per port) som får koka i såsen ca 20 min. Tillsätt mer vätska om det behövs och gärna en extra msk olivolja. Toppa gärna med hackad mandel eller solrosfrön.

  OBS! Koka ris till dagen efter och förvara i kylen. Gärna fullkornsris/råris.

 • Dag 4

  Stekt ris med grönsaker, ägg och chili

  Nilla’s tips: Helst har du förberett genom att koka ris (helst råris/fullkornsris) dagen innan men det går bra att koka samma dag också. Det tar bara lite längre tid att laga rätten. Servera gärna färska grönsaker till, t.ex. spenat med vinägrett.
  Vegan: Ersätt äggen med silken tofu som är mjuk och kan ”scramblas” på samma sätt som ägg + 1 extra msk olja. Eller använd edamemebönor. 


Föregående veckomenyer…
Webbshop…
Boktips…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: