Lunch och middag Veckomenyer Vegan/Växtbaserat

Veckomeny (nr 4)

nillas kitcken veckomeny utan gluten, mjölk och socker med vegantips


Veckomeny (nr 4) utan gluten, mjölk & socker med vegantips

Lycka till och smaklig spis!

Dag 1

Rostade rotfrukter med kikärtor och aioli (vego)
Vegan: Byt aiolin mot en vegan-majjo eller denna cashewyoghurt som du smaksätter själv med vitlök, citron och salt.  Man kan också använda silken tofu som bas till såsen, smaksätt med olivolja, vitlök, citron och salt. 

Dag 2

Cajunlax med sötpotatismos och salsa
Nilla’s tips: Uteslut socker och ersätt ev med 1-2 tsk honung. Ersätt smör med kokosolja eller olivolja. Uteslut majskorn eller ersätt med gröna oliver.
Vegan: Ersätt fisken med väl kryddad och stekt tofu eller veganbiffar, t.ex. dessa (majsstärkelse kan ersättas med tapioca eller arrowrot). Toppa gärna med lite rostade nötter. 

Dag 3

Thailändsk grön curry med valfritt protein och grönsaker 
Nilla’s tips: Santa marias green curry paste är helt fri från tillsatser och socker. Välj själv om du gör grytan vegan, eller med kyckling eller fisk. Se receptet för alla tips. 

Dag 4

Ulrikas GI-pasta (vegan)

 

Nilla’s tips: OBS, viktigt! Gör gärna dubbla portioner eftersom att det här är nåt slags bantarrecept. Men det är gott! Använd quinoapasta, kikärtspasta, linspasta eller annan bönpasta. Ersätt balsamicon med halva mängden citron + ev. 1 tsk honung. Strö gärna med torrostade frön t.ex solrosfrön eller pumpakärnor. 

(5) Comments

 1. Lotta jansson says:

  Hej, jättebra initiativ och inlägg, dock alldeles för mycket och upprepat. Lite spamvarning. En gång i veckan kan väl räcka? Har även noterat att Santa Maria nämns en del. Sponsrar de?

  1. Hejsan Lotta! Tack för feedback! Veckomenyerna lägger jag upp en gång i veckan. Syftar du på mina blogginlägg med nya recept som jag lägger upp ett par-flera ggr i veckan? Många bloggare har som mål att lägga upp ett inlägg per dag. Det har jag inte lyckats med hittills men jag har som mål att lägga upp så många recept i veckan som jag hinner med! Det här är ju en blogg som gå ut på att jag bloggar…

   Spam… du har ju valt att följa bloggen själv (om det nu är mina blogginlägg du syftar på som jag lägger uppofta?) och det är bara att avfölja när som helst. Så kikar du in en gång i veckan eller när du själv vill.

   Näpp, jag är inte affilierad med santa maria eller något annat varumärke eller företag. Har aldrig tagit emot spons. Jag har tipsat 2-3 ggr om santa marias gröna currypasta eftersom att den är bra tycker jag. Deras kokosmjölk har jag också tipsat om ett par ggr. Kommer fortsätta att tipsa om produkter eftesom att det underlättar för mig när följare sedan ändå kommer fråga om tips på produkter.

 2. Carina Ryde says:

  Hej!

 3. Ginger Johansson Sohl says:

  Önskar prenumerera.

 4. Birgitta Andersson says:

  Önskar prenumerera

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: