Gratis veckomenyer Lunch och middag Mat Vegan/Växtbaserat

Gratis veckomeny (nr 5) utan gluten, mjölk & socker med vegantips

nillas kitchen veckomeny nr 5 utan gluten, mjölk och scoker med vegan

Om veckomenyerna…

Varje vecka lägger jag ut en veckomeny där jag länkar till särskilt utvalda recept utan gluten, mjölk och socker. Menyerna består av 4 recept per vecka. Jag länkar  alltså till befintliga recept på nätet och lägger till Nilla’s tips när det behövs om hur man kan byta ut råvaror och ingredienser i recepten. Jag tipsar även om hur man gör varje rätt vegan. Läs mer här… Hitta alla veckomenyer här…

Anledningen till att det är 4 recept per vecka är för att man ska ha utrymme att äta rester några dagar i veckan och så att man inte behöver handla på sig för mycket olika råvaror. Förhoppningsvis hittar du också nya favoriträtter som du vill laga igen och igen. ❤

 • Tips: prenumerera på bloggen så får du alla veckomenyer till din mejladress i framtiden! Du skriver själv i din e-postadress och klickar prenumerera till vänster i webbläsaren.
Hitta alla veckomenyer här…

Veckomeny (nr 5) utan gluten, mjölk & socker med vegantips

Lycka till och smaklig spis!

Instagram: #nillaskitchenveckomeny eller #nillaskitchen

 • Dag 1

  Tacomåndag, varför inte liksom? (vegan, raw)
  Nilla’s tips: Om vill du göra rätten varm eller lite billigare; byt valnötsfärsen mot stekt valfri vegofärs men använd kryddningen i receptet. Ej vegan: använd ekologisk köttfärs som du steker och kryddar med tacokryddan i receptet och ev. lite vitlök. 

 • Dag 2

  Asiatisk lax i ugn med avokadokräm 
  Nilla’s tips: Om det inte går att få tag i bra avokado, ersätt med hemmagjord eller köpt majonäs av bra kvalitet smaksatt med finhackad, färsk koriander, lime och riven färsk ingefära. Använd glutenfri sojasås eller tamarisås istället för soja. Servera gärna med extra sallad till.
  Vegan: Ersätt fisken med väl kryddad och stekt tofu. 

 • Dag 3

  Kycklingfilé med chimichurri och rostad potatis
  Nilla’s tips: Byt potatis mot en blandning av andra rotfrukter eller mot sötpotatis. För extra ”low-carb” ersätt potatisen med stora buketter blomkål och broccoli.
  Vegan: Ersätt kycklingen med svarta bönor (färdgiga, sköljda) och ca 2 msk hackade nötter eller pumpafrön per port. Tillsätt med 10 min kvar av tillagningstiden.

 • Dag 4

  Cecilias vego-dröm: Linsgryta med glutenfritt hirsbröd (vegan)
  Nilla’s tips: Du kan utesluta fruktsalsan när du lagar den här grytan till vardags så blir det inte så sött och heller inte så mycket att göra. Servera med vilket bröd du vill! Sök här på bloggen för recept eller servera med ris eller quinoa istället för bröd. 


Föregående veckomenyer…
Webbshop…
Boktips…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: