Äggfritt Dessert Glass Mjölkfritt Paleo Raw food Vegan/Växtbaserat

Banan-karamellglass med jordnötssmak (vegan)

Banan-karamellglass med jordnötssmak (raw, vegan)

Bästa konsistensen jag fått till någonsin på veganglass! Den är mjuk och len i munnen och går lätt att skopa upp utan att glassen behöver stå framme först. Inte särskilt länge i alla fall. Smaken är också underbar; mogen banan, karamelltoner av lönnsirap och dadlar, spetsad med jordnötssmör och vanilj. Jordnötssmöret kan bytas mot mandelsmör eller hasselnötssmör. Är man allergisk mot nötter så går det bra att utesluta nötsmöret och ersätta cashewnötterna mot extra krämig kokosmjölk.

Banan-karamellglass med jordnötssmak (vegan)

I receptet till den här glassen har jag verkligen satsat på smak och konsistens i första hand och därför inte hållit igen på sötningen. Även om sötningen är alternativ till vitt socker – som lönnsirap och dadlar så är glassen lite mer söt än mina vanliga dessertrecept.

img_3236

Det här är en glass som tilltalar alla. Perfekt att bjuda skeptiker till hälsodesserter på 😉


vegetablesNästa start för onlineprogramet ”10 dagar raw cleanse” är 9 juni! Häng på!

Programmet ger dig en ”cleanse” eller rening av kroppen med hjälp av en kost bestående av mättande smoothies, rawfoodsoppor och snacks. När du följer programmet ger du din kropp förutsättningarna att rensa ut slagg, du återställer ett gynnsamt klimat för läkning i kroppen, ger magen hjälp på traven att balansera tarmfloran och dina celler massor av ny näring för uppbyggnad. Läs mer/boka…


Banan-karamellglass med jordnötssmak

4-6 port

 • 100 g blötlagda cashewnötter (ca 60-75 g i torr form)
 • 250 g (ca 2-3 st) helt mogna eller övermogna bananer
 • 1,25 dl lönnsirap (kan bytas mot annan sirap eller honung)
 • 5-6 st färska dadlar (mjuka och saftiga)
 • 2 msk jordnötssmör
 • 1  knapp tsk vaniljpulver
 • 1 krm havssalt eller bergssalt
 • Valfritt: 2-3 msk kakaonibs, hackade nötter eller kokoschips för crunch

Mixa alla ingredienser utom kakaonibs tillsammans i en blender på hög hastighet i några minuter tills att konsistensen är helt slät och silkeslen. Tillsätt  kakaonibs eller något annat för crunch om du vill och blanda. Överför blandningen till en form och ställ i frysen. Frys i minst 6 timmar.

 

(3) Comments

 1. Mrsa.doc says:

  Underbara fantastiska Nilla❣ Du är en sån källa till rikedom! Stort TACK 🙏 för allt du delar med dig av. Det är en enormt stort hjälp för mig när jag nu har börjat ett nytt matliv, fritt från gluten, komjölksprodukter, socker, kött och kyckling. 😍😍😍

 2. AM says:

  Hej, ska bananerna vara frusna?

 3. […] banan-karamellglass med jordnötssmak (vegan) […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: