Detox Dryck Frukost Mellanmål Mjölkfritt Paleo Raw food Smoothies Vegan/Växtbaserat

Rödbetssmoothie med hallon (hel måltid)

Rödbetssmoothie med hallon hel måltid (raw food)

Glad alla hjärtans dag i morgon! Bästa sättet att fira kärleken är kanska att älska sig själv… och det bästa sättet att göra det på är ju att ta hand om sig själv så bra som möjligt. Att må bra inifrån och ut. Visa dig själv kärlek genom  att ge din kropp det den behöver!

Rödbetssmoothie med hallon är en favorit hemma hos mig. Den är söt och god och renar verkligen kroppen. Den här extra mättande måltidsvarianten gör jag när jag vill äta något uppiggande och inte har tid att laga mat till frukost eller lunch. Den ersätter alltså en hel måltid och innehåller allt du behöver för att stå dig några timmar. Perfekt om du är en person som behöver ta med dig frukost till jobbet! Ta med smoothien i en flaska, burk som rymmer mer än 5 dl eller termos så håller den sig kall också.

Näringsinnehåll:

Smoothien är fullspäckad med vitaminer och näringsämnen, den är proteinrik och rik på fibrer. Ger ca 500-520 kcal per portion, 13 g protein, 18 g fett, 67 g kolhydrater, 13 g fiber.

Tips: vill du göra smoothien ännu mer proteinrik? Öka mängden proteinpulver eller kombinera 1 msk proteinpulver med 1-2 msk pumpakärnor eller hampafrön. OBS! Välj inte vilket proteinpulver som helst eftersom att de kan vara baserade på mjölkprotein (vassleprotein). Jag rekommenderar vegetabiliskt proteinpulver utan smak. T.ex. risprotein, hampaprotein eller ärtprotein. Se förslag här… 


Flera sådana här måltidssmoothies och enkla och smakrika raw food soppor hittar du i e-boken KOSTPLAN RAW CLEANSE 5 DAGAR eller delta i onlineprogrammet Raw Cleanse 10 dagar och lär dig ännu mer om raw food och hur du kan må bättre genom att äta mer färska grönsaker.

nillas kitchen raw cleanse - onlineprogram och kostplan (raw food vegan)

Rödbetssmoothie med hallon (hel måltid)

 

1 portion

 • 1 stor-normalstor rödbeta eller 2 mindre, råa
 • 1 banan
 • 1 äpple eller 1 apelsin
 • 2 dl frysta hallon (kan ersättas med blåbär)
 • 1 dl kokosmjölk
 • 1 msk proteinpulver eller 2 msk pumpakärnor eller hampafrön
 • vatten; ca 2,5 dl eller mer om det behövs

Skala rödbetor och dela i stora bitar. Äpple delas i bitar och kan mixas hel med skal och kärnhus. Ta bort pinnen bara. Mixa alla ingredienser i en blender på hög hastighet i ett par minuter tills att konsistensen är helt slät. För att rödbeta ska mixas slät och fin kan det krävas lite längre tid om din blender är svagare än 700W.

online-cleeanse-bild

(3) Comments

 1. Maria says:

  Googla på frysta hallon och magsjuka!

  1. Hej Maria! Tack för omtanken. Jag känner till de gamla varningarna och tar dem inte särskilt allvarligt. Äter frysta hallon flera ggr i veckan och har aldrig drabbats. Men de som är intresserade kan läsa på förpackningarna till frysta hallon.

 2. Jeanette says:

  Eller så plockar man egna och fryser in i portionsförpackningar 🙂 👍😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: