Detox Naturlig hudvård

En hudterapeuts erfarenheter av 10 dagar raw cleanse

Processed with VSCO with c1 preset

Åh va roligt att läsa! Katarina Carltad från piggabutiken.se är auktoriserad hudterapeut, bicom terapeut, hälsorådgivare och makeup artist var med på senaste omgången av onlineprogrammet 10 dagar raw cleanse (bilderna är hennes). Det är jätteroligt med all positiv feedback som jag har fått efter programmet av deltagarna och extra intressant med ett så specifikt perspektiv som Katarinas. Hon kan på ett bra sätt förklara vad som händer i kroppen och framför allt varför det är viktigt med reningskurer för en hälsosam hud.

Läs hela Katarinas redogörelse på pigga butikens blogg här… eller läs utdrag nedan. Boka nästa omgång av onlineprogrammet (21 april) här…

“Anledningen till varför jag detoxar och tips från min senaste detox

katarina 3

/…/Den här gången när det var dags för min reningskur valde jag cleanseprogrammet från Nillas kitchen som jag varmt kan rekommendera till er alla! Enkelt att följa, praktisk inköpslista och riktigt goda och mättande måltider. Jag som tillhör den hungriga typen med snabb ämnesomsättning höll mig ordentligt mätt på måltiderna. Man behöver alltså inte gå omkring och svälta sig för att man ska göra en reningskur, här finns massor med goda, nyttiga smoothisar och soppor som både renar kroppen och förser den med massor av näring. Kan inte bli bättre!

Den här kuren passar dig som vill bryta sämre vanor, bli av med sötsug, komma form, bli piggare, få finare hy och för dig som bara vill leva hälsosamt och ge kroppen en ny kick. Det är den definitivt värd, vi behöver vara snällare mot oss själva.

/…/ I receptguiden från Nillas Kitchenför detoxen finns även mättande rawfoodsoppor. Den här gazpachon blev en favorit ihop med morotssoppan och grön ärtsoppa. Dom kommer jag göra om fler gånger!

Processed with VSCO with c1 preset

När kroppen regelbundet utsätts för dessa påfrestningar bildas det i regel toxiner och slaggämnen som i många fall kan bilda inflammatoriska tillstånd i kroppen samt oxidativ stress i cellerna (cellerna ”rostar” kan man säga) vilket man inte vill. Detta kan ge en rad olika symtom som t ex sämre fungerande mage/tarm, dålig hy, energilöshet, värk i muskler och leder mm. Därför är det bra att regelbundet ge sin kropp reningskurer i form av extra renade mat, förslagsvis raw food, som även kan kombineras med örter om man så önskar. När man gör dessa kurer får man på köpet en inkörsport till sundare matvanor i sin helhet och bättre kroppskännedom.

Jag brukar genomföra reningskurer några gånger per år, fastän att jag ändå lever rätt hälsosamt utan att vara fanatisk på något sätt. Jag älskar att känna effekten av en slags ”lätthet” i kroppen som infinner sig under kurerna. Man kan få kraftiga utrensningssymtom så som huvudvärk, frossa, trötthet, att magen ändrar rytm mm men det är övergående. Tänk på att ta det lugnt de fösta dagarna om du inte gjort rening tidigare så att du kan vila ordentligt om symtomen uppkommer. 

Effekterna jag fick första 1-2 dagarna var lite frusenhet, aningens trött och seg, 3e dagen brukar alltid en lätthet infinna sig i kroppen och energin höjdes. Jag som nästan aldrig har utslag i ansiktet fick en och annan liten plita, så visst behövde jag göra en detox även om jag lever hälsosamt. Det visar på att alla verkligen behöver rena kroppen då och då, även om du tycker att du äter bra mat. När man toppar intaget av så mycket grönsaker och frukt under några dagar (5-10), hjälper du kroppens avgiftning rejält.” Läs hela Katarinas upplevelse här…

Läs mer om onlineprgrammet här…

online-cleeanse-bild

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: