Äggfritt Dessert Mellanmål Mjölkfritt Raw food Vegan/Växtbaserat

Raw chokladpudding (vegan, utan vitt socker)

raw chokladpudding

När jag var liten gjorde jag och pappa chokladpudding då och då som vardagsdessert. Ni vet pulvervarianten som man bara vispade ihop med mjölk och lämnade i kylen en halvtimme. Det var även en typisk sommar-på-landet-dessert eftersom att där hade vi ingen el; därmed varken kyl eller frys. Så det blev pulver-varianter av så mycket som möjligt.

Chokladpuddingen av pulver som vi åt på 80-talet var verkligen inte det mest nyttiga man kan äta till kvällsmål eller dessert, men det är ju den här nutida varianten! Och lika god eller ännu godare tycker jag!

raw chokladpudding

Det här är alltså en god och nyttig vardagsdessert och passar även som ett sött mellanmål. Jag har använt antingen fryst banan eller avokado vilket ger en extra kall chokladpudding vilket jag gillar. Annars rekommenderar jag att använda riktigt kall avokado, banan och mjölk.

Raw chokladpudding

Én hel portion blir ett rejält mellanmål eller ett lättare kvällsmål när man ätit en lättare middag.

1-2 port

  • 1 liten avokado (fryst eller färsk)
  • 1 banan (fryst eller färsk)
  • 2-4 färska dadlar, urkärnade (välj hur många dadlar efter smak)
  • ca 1,5 dl cashewmjölk eller annan valfri mjölk
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1-2 msk kakao efter smak

Mixa alla ingredienser till riktigt slät och len konsistens. Anpassa konsistensen med mer mjölk om det behövs.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: