Annonser

Probiotika direkt på huden : Esse hudvårdsprodukter (ekologiskt, vegan)

esse hudvård

Vilken utveckling som just nu pågår inom livsmedelsindustrin, kosmetika och hudvård! Håller ni inte med? Fler och fler produkter och råvaror med bra innehåll och etisk tiiverkning dyker upp eller börjar spridas till en allt bredare publik. Ser man tillbaka 5 år i tiden hittar vi en helt annan marknad.

Sambandet mellan vad vi äter och vår huds hälsa och vitalitet började jag skriva om för ett par veckor sedan med rubriken ”Din hud äter –  om hudvård, inifrån och ut” . Läs det inlägget här…

Nu har jag haft chansen att prova på produkter från Esse probiotic skincare som är världens första hudvårdsmärke med probiotika. Jättehäftigt tycker jag! Ett helt och hållet naturligt sätt att få en balanserad bakterieflora på huden. Många andra skönhetsprodukter innehåller kemikalier och alkohol som dödar de bakterier på huden som faktiskt skyddar den.

esse probiotic skincare

Esse är ett märke med mycket hög integritet och produkterna är ekologisk certifierade, märket stödjer rättvis handel, är vegan, emot djurförsök och koldioxidneutralt.

Återstår då bara om produkterna är bra och sköna att använda?! Efter att ha provat tre olika återfuktande krämer för torr hud så kan jag rapportera att jag är djupt imponerad. Konsistens, känsla och dofter är lyxiga och välarbetade. Krämerna tas lätt upp av huden och är dryga och lätta att dosera.

Jag testade ett Esse Trial pack för min hudtyp och föll för flera av produkterna. Ett bra sätt att testa om man gillar en ny hudvårdsserie! Denna ansiktskräm: deep moisturiser blev en favorit. Även Cocoa exfoliator – en ansiktskrubb som luktade så gott att jag ville smaka (!) plus att efteråt kändes huden inte bara skrubbad och len utan även återfuktad. Handkrämen som jag också testade togs snabbt upp av huden och hade en beroendeframkallande doft.

 • Hitta alla produkter från Esse probiotic skincare här…
 • Prova ett ”trial pack” för din hudtyp här…
 • Läs mer om Esse probiotic skincare här…

esse probiotic skincare

Annonser

 1. Ellen

  Hej Nilla!
  Så kul att du skriver om naturlig hudvård. Det är precis vad jag behöver just nu. Har väldigt torr hy och behöver därför någon form av fukttillskott. Att bara använda kokosolja fungerar inte för mig. Och jag vill helst inte köpa hudkräm med massor av onyttiga tillsatser. Men jag vore tacksam om du kunde förtydliga om det är så att du på något sätt är sponsrad av Esse att skriva om dem eller om du får någon form att ”kickback”. Det skulle hjälpa mig att bedöma trovärdigheten kring ditt tyckande om produkten. 🙂
  Vänliga hälsningar
  Ellen

  • Hej! Nej jag är inte sponsrad av Esse. Jag har fått testa produkterna gratis via piggabutiken.se som skickat dem till mig. För mig som bloggare när jag tar emot gratisprodukter så innebär det att gillar jag produkten så skriver jag om den. Annars låter jag bli. Jag kommer alltså aldrig att rekommendera något här på bloggen som jag inte gillar! När jag tar emot spons eller gör samarbeten så gör jag det med varumärken som jag själv skulle välja att köpa.

 2. Pingback: Ekologisk Ansiktskräm Test – RHUTHUN

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: